3 redenen om antieke lampen in je woning te nemen

Antieke lampen zie je in steeds meer woningen terug. Maar wat maakt de lampen zo populair? Dat lees je in dit artikel. We zetten 3 redenen op een rijtje om voor antieke lampen in je woning te gaan. En weet je niet precies wat je je voor moet stellen bij een antieke lamp? Kijk eens naar een overzicht van deze klassieke lampen. Zo krijg je er een beter beeld bij. 

1: Antieke lampen brengen karakter in je interieur

De eerste en misschien wel de meest belangrijke reden om voor antieke lampen te gaan, is omdat ze karakter brengen in je woning. De antieke lampen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen fungeren als een echte blikvanger in huis. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp met gesigneerd glas, een lamp met bronzen details of een lamp in de vorm van een kandelaar. 

Het zijn stuk voor stuk voorwerpen met een verhaal. Die op een leuke manier licht brengen in de woning. Zo zijn de lampen letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje te noemen. 

2: Antieke lampen matchen met veel woonstijlen

Een groot voordeel van een antieke lamp is dat de lamp in veel woonstijlen goed tot zijn recht komt. Of je nu een landelijke woonstijl, een vintage woonstijl of een scandinavisch interieur hebt, er is altijd wel een geschikte plek voor de lamp. De klassieke vormgeving geeft een vintage sfeer aan de woning, en dat matcht leuk met allerlei soorten woonstijlen. 

3: Allerlei soorten en vormen

Ga je voor een klassieke antieke lamp, dan zie je al snel dat er veel verschillende soorten zijn. Daarom zit er voor iedere woning of iedere plek in huis wel een geschikte variant tussen. Of dat nu een hanglamp, een wandlamp, een plafonnière of een tafellampje is. 

Los van de verschillende soorten, hebben de lampen ook diverse looks. Onder antieke lampen valt bijvoorbeeld een kroonluchter, maar ook een brocante lamp. Qua materialen wordt er veel gewerkt met glas, maar kun je ook brons tegenkomen. De kleuren variëren net zo goed. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt en wat het best bij je woning past.