4 mooie woonplaatsen in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is rijk aan steden en dorpen die veel te bieden hebben. Aan de onderkant van de provincie is een groot deel van de Randstad te vinden met plaatsen als Amsterdam en Haarlem. Andere bekende plaatsen in deze provincie zijn Castricum, Zaandam, Wormerveer, Krommenie, Hoorn en Den Helder.

In dit artikel lichten we vier woonplaatsen toe in Noord-Holland die de moeite waard zijn om te overwegen als je op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Amsterdam

Om te beginnen kiezen we natuurlijk om iets te vertellen over Amsterdam. Deze stad is al sinds jaar en dag één van de belangrijkste steden van ons land. Als hoofdstad staat Amsterdam over de hele wereld bekend om zaken zoals het Rijksmuseum, de grachten en natuurlijk als plek waar alle denkbare culturen samenkomen. Deze stad is meer dan alleen het centrum en de musea. Er zijn veel wijken waar ook veel mogelijkheden zijn om een geschikte woning te vinden die bij jou past. Daarbij kun je denken aan bestaande bouw, maar ook aan nieuwbouw Amsterdam.

Castricum

In het midden van de provincie Noord-Holland, gelegen aan de kust met de Noordzee, ligt het dorp Castricum. Deze plaats is centraal gelegen in de provincie en met de auto of de trein kun je snel naar de Randstad reizen. Ben je op zoek naar een mooie plaats om te wonen, dan is Castricum zeker de moeite waard om te overwegen. Daar vind je altijd wel woningen die te koop worden aangeboden en er is ook genoeg aanleiding om te kijken naar de projecten voor nieuwbouw in Castricum.

Zaandam

Net boven de stad Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, ligt de stad Zaandam. Zaandam staat bekend om de typische Zaanse huisjes en de Zaanse Schans. Deze stad kent een mooie geschiedenis en is als grootste stad in de Zaanstreek een populaire toeristische bestemming voor bezoekers vanuit de hele wereld. Als je op zoek bent naar een huis dichtbij de Randstad en snel in Amsterdam wilt zijn, kijk dan eens in Zaandam naar een mooie woning.

Hoorn

Een andere stad met een zeer rijke geschiedenis is de plaats Hoorn. Deze stad is honderden jaren oud wat goed terug te zien is in de bouwwerken die je er vindt. De stad is gelegen aan het Markermeer en ook vanuit deze plaats ben je snel in de Randstad. Door gebruik te maken van de dijk die Enkhuizen met Flevoland verbindt, kun je met de auto ook snel naar de oostelijke kant van het land reizen.