Beveilig jouw huis met raamsloten

Het is bekend dat meer dan de helft van de inbraken, die zich in Nederland voordoen, door een ingeslagen raam plaatsvindt. De inbreker breekt ofwel het raam en steekt zijn arm naar binnen waardoor het raam kan worden geopend of klimt simpelweg door een onbeveiligd raam te forceren naar binnen. Dus hoe kun je jezelf hiertegen beschermen?

 

Eén van de gemakkelijkste manieren is om een raamslot te plaatsen. Raamsloten kosten niet veel geld en als je ze installeert, heeft de inbreker alleen de mogelijkheid om het raam in te slaan, wat genoeg lawaai kan veroorzaken om de aandacht van de buren te trekken of het opgeven en naar een ander huis gaan, dat minder goed beveiligd is.

De keuze van de raamsloten, die je moet kopen, hangt af van het betreffende raam.

 

Moderne units met dubbel glas hebben al sloten. Maar voor oudere ramen zoals die met scharnieren in een houten frame of ramen die worden omgeven door een metalen frame, moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van het slot. Eén van de belangrijkste overwegingen is of het raam vaak wordt gebruikt. Als dit het geval is, is er altijd de mogelijkheid dat het een zwak punt in de beveiliging van jouw huis zal zijn omdat er altijd de mogelijkheid is dat je vergeet het vaak gebruikte raam te vergrendelen. Als dit het geval is, kun je overwegen er een te kopen die automatisch wordt vergrendeld bij het sluiten, waardoor de mogelijkheid wordt uitgesloten dat deze onbeveiligd is.

 

Het aantal sloten dat moet worden ingezet, is afhankelijk van de grootte van het raam. Voor een bovenlicht of een klein raam is één slot prima, voor grotere ramen moet je overwegen meer dan één slot te gebruiken.

 

Oplegsloten bieden minder veiligheid dan een ingebouwd slot omdat de efficiëntie van oplegslot afhangt van de stevigheid van het frame zelf. Helaas is het aanbrengen van een ingebouwd slot geen eenvoudig proces en moet er een gat worden geboord om de bout te kunnen bevestigen.

 

Voor metalen kozijnen zijn er de cockspur- (raamboompje) en integrale sloten beschikbaar. Een cockspur-slot schuift omhoog om het raam te beveiligen. Er is een kozijnslot op de vleugel aangebracht en deze heeft een pal die met de rand in het kozijn vastzit. Een integraal kozijnslot is speciaal ontworpen om de vleugel in het kozijn te laten passen.

 

Voor meer informatie over raamsloten, bezoek onze website: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer