De juiste bank voor het hele gezin en jouw lifestyle

Het middelpunt van bijna iedere woonkamer is wel een bank. Dat is toch de plek waar je, naast je bed, het meeste van de tijd thuis doorbrengt. Hoe lekker is het niet om ’s avonds op de bank te kruipen met een televisieprogramma of een goed boek? Bij Homedeco kun je een een selectie verschillende banken vinden. De bank die jij kiest moet natuurlijk wel passen bij jouw levensstijl.

 

Veel bezoek
Als je een gezelligheidsmens bent die graag familie en vrienden over de vloer heeft dan kan een hoekbank heel geschikt zijn. Hier kun je veel mensen op kwijt en heb je ook nog eens een plek om uitgebreid te liggen als je eens een avondje alleen bent. Hoekbanken zijn er in verschillende maten. Je hebt hoekbanken voor 6, 8 of zelfs tien personen. En het voordeel van een hoekbank is dat er geen leuningen in de weg zitten en er dus altijd wel iemand bij kan schuiven. Spelletjesavonden, karaoke of gewoon even gezellig bij elkaar komen, met een hoekbank heb je altijd plek.

 

En stel samen
Als stel heb je niet veel nodig. Een tweezitsbank, hetzij met een stel leunstoelen, kan dan al genoeg zijn. Je creëert zo al snel een gezellige zithoek door bij de tweezitter en/of leunstoelen een koffietafel/salontafel en nog wat kleinere tafeltjes te plaatsen. Ook twee kleine banken of love Seats kunnen een fijne sfeer geven waarbij jullie knus bij elkaar kunnen zitten maar ook allebei een eigen plek kunt opzoeken. Daarnaast is het ook fijn wat extra zitplek te hebben voor het geval je eens wat gasten ontvangt. Daarvoor kun je ook een stel decoratieve stoelen aanschaffen die eens in de zoveel tijd eens gebruikt kunnen worden als je bezoek hebt.

 

Een gezin met jonge kinderen
Voor een gezin met jonge kinderen kunnen verschillende soorten banken geschikt zijn. Ook hier is de hoekbank weer een aardig alternatief omdat die genoeg ruimte biedt voor alle gezinsleden. Maar ook twee banken tegenover elkaar of hoeks op elkaar kunnen een goede optie zijn zodat iedereen een eigen plek heeft. Wel moet je aandacht schenken aan het soort materiaal waar de bank van is gemaakt. Leren banken zijn gemakkelijk schoon te houden maar ook vatbaar voor krassen. Met drukke kinderen die veel raggen op de bank is leer dus misschien niet het beste idee. Stof heeft dan weer als nadeel dat hij lastig te reinigen is als er per ongeluk een keer drinken of iets anders overheen gaat.

 

Een gezin met tieners
Tieners hebben ruimte voor zichzelf nodig. Dicht op elkaar zitten is dan juist wat je niet wilt. daarom kun je het beste verschillende zitplekken realiseren. Het meest voorkomende is een set van een driezitsbank en tweezitsbank al dan niet met een set bijpassende leunstoelen. Een andere optie is het in elkaar zetten van een hoekbank door middel van losse hockers. Op die manier heb je één grote bank waar je met z’n allen op kunt zitten maar ook losse componenten die je los kunt maken als je apart wilt zitten.