Een digitale fotolijst kopen: hoe werkt het eigenlijk?

Elk jaar worden er nieuwe handige gadgets op de markt gebracht, zo ook op het gebied van fotografie. Heeft u wel eens gehoord van de digitale fotolijst? De naam zegt het al; het is een lijst die digitale foto’s laat zien. Op deze manier hoeft u uw dierbare foto’s niet eerst laten afdrukken, voordat deze in een lijst kunnen worden getoond. Een digitale fotolijst past in ieder interieur en is daarom uitermate geschikt als cadeau. Wij vertellen alles wat u moet weten over de populaire fotolijstjes.

Hoe zet ik foto’s in de fotolijst?

Misschien wel de belangrijkste vraag: hoe zet ik foto’s in de digitale fotolijst? Het is eigenlijk heel makkelijk. In de digitale fotolijst zit een geheugenkaart waarop foto’s kunnen worden gezet. Deze foto’s kunt u bijvoorbeeld van uw computer of laptop halen door de geheugenkaart of een usb aan te sluiten op het desbetreffende apparaat. Het is mogelijk om één foto te kiezen, maar dit kunnen er ook gerust meerdere zijn. Vervolgens worden de foto’s met elkaar afgewisseld en ontstaat er als het ware een slideshow. Er zijn ook luxe digitale fotolijsten verkrijgbaar waarbij u uw foto’s met gebruik van wifi of bluetooth kunt tonen. 

Diverse beschikbare formaten

Net als normale modellen fotolijstjes zijn digitale fotolijsten beschikbaar in allerlei verschillende maten. De meest gangbare formaten zijn alle afmetingen tussen de 10x15cm en 70x100cm. Er zijn ook heel veel foto’s met een iets minder gangbare maat die niet in aanmerking komen voor een standaard maat fotolijst. Dit is echter geen probleem bij digitale lijsten. De digitale foto past zich namelijk aan naar het formaat fotolijst.

Daarnaast zijn er ook verschillende vormen lijsten, zoals vierkante lijsten en rechthoekige exemplaren. Bij het kiezen van het formaat adviseren we om te kijken naar het soort foto’s die u gemaakt heeft. Zijn dit veel liggende foto’s of juist staand? Door het kiezen van de juiste vorm en formaat komen de afbeeldingen beter tot zijn recht. 

Het bedienen van een digitale fotolijst

Er zijn verschillende soorten digitale fotolijsten, de meeste exemplaren kunt u met de hand bedienen. Aan de zij- of achterkant zitten knoppen waarmee u kunt instellen hoeveel tijd er tussen het verspringen van de foto’s moet zitten. Dit kan variëren tussen seconden en minuten. Wilt u een slideshow creëren? Kies dan voor ongeveer 10 seconden tussen het afspelen van de foto’s. De luxe fotolijsten kunt u vaak ook met een afstandsbediening bedienen. 

Hier moet u op letten

Bij het kopen van een digitale fotolijst zijn er een aantal aspecten waar u op moet letten. Deze hebben we voor u op een rij gezet:

  • De maat van het geheugenkaartje is het belangrijkst: hoe meer geheugen, hoe meer foto’s u kunt laten zien.
  • Let op het aantal pixels van de fotolijst. Pixels bepalen namelijk hoe duidelijk en scherp uw foto’s worden getoond. 
  • In sommige gevallen is het mogelijk om meerdere foto’s tegelijkertijd op het scherm te laten zien.
  • Een luxe digitale fotolijst kan naast foto’s ook video’s en muziek afspelen.
  • De prijzen van de fotolijsten lopen uiteen. De prijs hangt namelijk af van het formaat en de productmogelijkheden.