Een elektrisch zit-sta bureau: de voordelen

Het klinkt ontzettend luxueus en eigenlijk is dat het ook wel een beetje: een elektrisch zit-sta bureau. Toch zijn zit-sta bureaus bij steeds meer kantoren te vinden.

 

Dat komt omdat een zit-sta bureau sowieso veel voordelen heeft, een elektrisch zit-sta bureau heeft er nog net wat extra. Lees snel verder voor de voordelen van een zit-sta bureau.

 

Gezondheid

Zoals de naam van het bureau al zegt: je kunt erachter zitten en staan. Dit heeft veel voordelen voor je gezondheid. Te lang zitten kan namelijk zorgen voor verschillende klachten zoals rugklachten en zelfs diabetes.

 

Ook het feit dat het in hoogte verstelbaar is, is voordelig voor je gezondheid. Je kan het bureau precies afstellen op de hoogte die goed is voor jouw werkhouding. Ook wanneer je dus zit tijdens het werken, zal je een goede werkhouding hebben en geen klachten krijgen.

 

Elektrisch of handmatig

Een elektrisch zit-sta bureau is iets duurder dan een handmatig verstelbaar bureau, maar heeft ook meer voordelen.

 

Allereerst bespaart het je tijd. Aan het begin is het nog wel grappig om je bureau met een slinger handmatig omhoog te draaien, maar na meerdere keren per dag wordt het toch een stuk vervelender. Een elektrisch bureau gaat een stuk sneller op en neer.

 

Het bureau maakt geen lawaai en is netjes afgewerkt. De stille motoren zitten namelijk in de poten en ook de kabels worden hierin opgeborgen. Je hebt tijdens het werk dus geen last van kabels die in de weg zitten.

 

De Flex 3 elektrisch zit-sta bureau

De Flex 3 is zo’n elektrisch zit-sta bureau. Je kunt deze in verschillende uitvoeringen kopen. Zo zijn er alleen al 16 bladkleuren waar je uit kan kiezen. Daarnaast kan je kiezen voor een enkel bureau of een duo-bench bureau. Dit betekent dat het bureau ruimte biedt voor twee werkplekken.

 

Ook op het gebied van de hoogte zijn er meerdere mogelijkheden. Zo is het bureau in hoogte verstelbaar tussen de 65 en 125 centimeter. Verder kan je ervoor kiezen om een schakelaar te installeren die de gewenste hoogtes onthoudt. Op deze manier weet je zeker dat je op de goede hoogte aan het werk bent.