Eigenschappen van een latex matras

Latex matrassen zijn gemaakt van speciale materialen, waardoor ze zich onderscheiden van elke andere matras. Ze zijn ontworpen om een comfortabele nachtrust, superieure ondersteuning en rustgevende drukpuntverlichting te bieden. De meeste hebben een standaarddikte en stevigheid, maar ze kunnen ook volledig worden aangepast voor alle soorten slapers: rug, zijkant en buik.

 

Het gebruikte materiaal
Er zijn verschillende eigenschappen die de matras maken tot wat het is. De latex matraslaag kan van natuurlijk latexschuim gemaakt zijn, van rubbersap van bomen of een combinatie van synthetische gemengde latexschuimmaterialen. De basislaag van een latexmatras heeft een binnenvering, individueel verpakte pocketrollen of dicht polyschuim, waardoor het steviger aanvoelt en een lichte veerkracht krijgt. De hoes van een latexmatras is meestal gemaakt van biologisch katoen of een mengsel van biologisch katoen in verschillende hardheidsniveaus. De uitkomst is een zeer sterke, comfortabele matras voor 100% slaaptevredenheid.
Het belangrijkste kenmerk van een latexmatras is het gebruikte materiaal. Ze omvatten natuurlijke materialen, synthetisch en gemengd. Met natuurlijk materiaal is er rubberwinning uit boomplanten nodig, wat duurder is dan gemengd of synthetisch. Latex, gemaakt van natuurlijk rubber, is duurzamer dan een synthetische matras. Synthetische matrassen zijn gemaakt van ingrediënten op basis van aardolie. Voordat je iets koopt, moet je het etiket goed bekijken om jezelf ervan te verzekeren dat je het materiaal koopt dat bij je past.

 

Dunlop en Talalay-proces
Een andere eigenschap van deze matras omvat de processen van het vervaardigen van een latexmatras. Het eerste is bekend als dunlop en het tweede wordt talalay genoemd. Bij dunlop-processen wordt het rubbermateriaal waarvan latexbedden zijn gemaakt, vermengd tot schuim. Het schuim wordt vervolgens in een mal gegoten en verwarmd om de textuur in een andere vorm en ontwerp te zetten. Het Talalay-proces gaat nog een paar stappen verder dan het Dunlop-proces, waardoor het prijskaartje ook wat groter wordt. In deze processen wordt het schuim omgezet in een modder die in een vacuüm verzegelde kamer wordt gegoten. Dit zorgt voor meer controle over de stevigheid en textuur van het materiaal. Het schuim wordt ook snel ingevroren om te voorkomen dat het schuim hard wordt. Beide processen creëren een latexmatras.
Latexmatrassen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door hun stevigheid. Het verschil tussen dunlop- en talalay-processen is dat het Dunlop-proces doorgaans een stevigere matras tot resultaat heeft dan het Talalay-proces. Hierdoor is de matras in verschillende niveaus van stevigheid te koop. Hoewel het moeilijk kan zijn om de juiste matras te kiezen, kan het label je een identificatie geven. Selecteer welk materiaal je verkiest en het niveau van stevigheid.

 

Bron: 123vrijwonen.nl