Geurkaarsen voor het voorjaar

Geurkaarsen zijn veelzijdige producten die een hoop voor elkaar kunnen krijgen. Het is niet alleen zo dat een lekker geurtje gewoon fijn is in huis. Het kan namelijk ook een hoop andere bijwerkingen hebben. Zo zijn er verschillende geuren die in de vorm van aromatherapie op verschillende manieren goed voor ons kunnen zijn. In deze tekst gaan we kijken wat geurkaarsen precies allemaal kunnen doen, maar ook welke geurkaarsen het beste geschikt zijn voor in het voorjaar.

 

Geurkaarsen
Een geurkaars is een kaars waar een geur aan toe is gevoegd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een olie zijn. Wanneer de kaars dan aangestoken wordt, verspreid de olie zich door het hele huis heen. Hierdoor ontstaat er dus een geur die door het hele huis heen te ruiken is. Dit kunnen een hele hoop verschillende geuren zijn. Welke geur je opbrandt heeft natuurlijk te maken met welke geur elke persoon zelf het lekkerst vindt. Er zijn verschillende geuren die door middel van aromatherapie verschillende effecten op ons kunnen hebben. Je kan bijvoorbeeld denken aan lavendel. Lavendel is een bloem waarvan de olie in verschillende geuren wordt verwerkt. De geur die van de lavendel komt, kan er voor zorgen dan mensen zich ontspannen voelen. Een lavendel kaars zou dus bijvoorbeeld goed in de slaapkamer kunnen staan.

 

Verschillende geurkaarsen voor het voorjaar
Wanneer we denken aan het voorjaar, denken we vaak aan zachte en frisse geuren. Geuren die ons doen denken aan het opkomen van de warmte van de zomer, maar ook aan gras en natuur. Het voorjaar is natuurlijk de tijd waarin de bloemen allemaal weer gaan bloeien en daardoor ook verschillende geuren verspreiden. Het eerste waar we naar kijken in geurkaarsen zijn dus verschillende bloemen. Ctirusbloemen of andere zachte, maar ook frisse bloemen die allemaal een zachte geur verspreiden. Zo zijn er verschillende kaarsen waarin citrus verwerkt zit, maar ook sinaasappelbloesem en magnolia. Wanneer je een combinatie hebt van verschillende soorten bloemen, krijg je een absolute geur die geschikt is voor elk moment, maar helemaal in het voorjaar. Bloemen die ook bij het voorjaar passen zijn bijvoorbeeld rozen of lelies.

Andere geuren die echt passen bij het voorjaar zijn verschillende geuren die te maken hebben met fruit. Denk aan zachte fruitige geuren van bijvoorbeeld kokos, banaan, sinaasappel of aardbei. Lichte noten van deze geuren zorgen voor een echt voorzomers gevoel. Echt een voorjaar gevoel dus.

 

Tot slot
Welke geur je ook kiest, een geurkaars heeft verschillende positieve effecten waardoor het altijd een goed idee is om er eentje te branden. Een lekkere geur hoeft niet altijd lichamelijke effecten te geven, maar kan ook gewoon dienen als lekkere geur in huis. Hier kun je helemaal blij en gelukkig van worden en dat is toch al voldoende? Daarnaast zorgt een kaars met een voorjaarsgeur ervoor dat je helemaal in het voorjaarsgevoel terecht komt. Niet alleen de bloemen buiten staan in bloei, maar ook jij komt weer in de bloei terecht door de geuren van het voorjaar.

 

Bron: atmyhome.nl