Het keukenblad weer laten schijnen

Keukenbladen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk te onderhouden, zeer duurzaam en verkrijgbaar in een enorme verscheidenheid van verschillende kleuren, patronen en effecten. Echter, een keukenblad van graniet of steen is niet altijd makkelijk schoon te houden. Toch zijn er manieren om ieder keukenblad te laten glanzen.

Regelmatig het keukenblad schoonmaken

Een goede manier om de natuurlijke glans van een keukenblad te behouden is door regelmatig te reinigen. Zo minimaliseert u vlekken en voorkomt u dat vuil het oppervlak beschadigt. U kunt hiervoor een oppervlaktereiniger en een oude handdoek gebruiken.

Schrobben, schrobben en nog eens schrobben

Schrobben is een goede manier om het oppervlak van een keukenblad schoon te maken, waardoor het meer glans krijgt. Soms komt het echter voor dat de vlekken zo hardnekkig zijn dat het zelfs met schrobben niet te verwijderen is. In dat geval is het aanbevolen om een specialistisch reinigingsmiddel te gebruiken.

Speciale reinigingsmiddelen voor keukenbladen

Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor het poetsen van keukenbladen op de markt. Deze kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als meubellak: u kunt de reiniger aanbrengen met een sproeier, vervolgens even inwrijven en flink schrobben met een oude doek. Het is echter belangrijk om de ingrediënten van deze producten te controleren. Alles met een hoog gehalte aan chemicaliën mag niet worden gebruikt. Chemicaliën kunnen ervoor zorgen dat de bovenste laag beschadigd raakt, wat er dof en streperig uit kan zien en zeer moeilijk te verwijderen is. Gebruik daarom specialistische reinigingsmiddelen van Care4floor voor keukenbladen.