Hoe je woning binnen een mum van tijd weer gloednieuw lijkt

Voelt je huis niet meer als de jouwe? Dan kan het waarschijnlijk wel een opknapbeurt gebruiken. Mensen ontwikkelen hun stijl en smaken ook over tijd en dit kan na een tijdje ook weer veranderen. Het is dan natuurlijk fijn dat je huis mee kan veranderen met je nieuwe smaak. Vaak denken mensen dat een binnenrenovatie heel veel tijd in beslag neemt en mensen met een druk leven hebben hier natuurlijk geen tijd voor. Toch hoeft een dergelijke opknapbeurt helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. Met slechts een paar kleine aanpassingen, kun je het huis al een compleet andere uitstraling geven. Wil je nou ook binnen een weekendje je huis een nieuwe frisse uitstraling geven? We geven je hieronder een paar tips.

Een likje verf
Een likje verf kan al wonderen doen voor je woning en dit neemt totaal niet veel tijd in beslag! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel ruimtes je van plan bent om te schilderen, maar met een paar extra helpende handen kan die klus ook zo geklaard zijn. Door andere kleurcontrasten te gebruiken op je muren, kan je interieur ineens in een heel ander daglicht komen. Bovendien ontwikkelen kleuren zich ook door de jaren heen. Dat je een paar jaar geleden een mooie blauwe muur geweldig vond, hoeft niet te betekenen dat je dat nu nog steeds vindt. Probeer de dag voor het verven alle hoeken zoveel mogelijk af te plakken en de verf alvast in huis te halen. Wanneer de helpende handen dan arriveren, kunnen jullie meteen aan de slag.

Het zit hem in de details
Kleine details kunnen je huis al een compleet andere uitstraling geven. Het is altijd verstandig om grotere meubels in neutrale kleuren aan te schaffen, zodat over de jaren heen af en toe andere details in deze meubels verwerkt kunnen worden. Wanneer je over een neutrale grijze bank beschikt, kun je deze heel gemakkelijk aanpassen met een paar kussentjes en een leuk vloerkleed. Deze kun je vrij goedkoop aanpassen aan je nieuwe smaak. Dit hoeft in principe niet langer dan dag in beslag te nemen als je het uitzoeken en ophalen meerekent. Ook details als bloempotten, kaarsen, fotoframes kunnen als een wonder doen voor je interieur en moeten daarom zeker niet over het hoofd worden gezien.

Plan goed vooruit
Mocht je nou na al die kleine veranderingen nog steeds niet tevreden zijn, dan kun je altijd nog overwegen om toch een nieuw meubel te kopen. Hiervoor is voorbereiding het halve werk. Denk goed na over welk meubel volgens jou echt de sfeer verpest en kijk wat voor soort ontwerp je mooi zou vinden. Het is daarnaast ook handig om van te voren de afmetingen van het meubel te weten. Zo weet je of je wellicht een busje moet huren bij een autoverhuur, om zo zeker te zijn dat het past en wellicht om nog wat extra leuke decoraties erbij aan te schaffen.

Het hoeft niet veel te kosten
Omdat je al zo’n harde werker bent, is het natuurlijk zonde als hier teveel geld aan op gaat. Dit is daarnaast ook totaal niet nodig. Een likje verf of een paar decoraties hoeven sowieso niet veel te kosten. Voor een leuk kussen, kun je er ook voor kiezen om alleen een nieuwe kussenhoes te kopen en niet een geheel kussen. Bovendien hoeft het huren van een busje of iets grotere auto als vervoer ook niet duur te zijn. Via goedkoop auto huren heb je binnen mum van tijd voor niet al te veel geld voor een dag een mooi vervoersbusje.

Hiervan uitgaande, kan dus iedereen gemakkelijk en snel zijn huis een opknapbeurt geven. Je smaak zal over de tijd vast nog weleens veranderen, maar dan kun je voor nu in ieder geval weer tegenaan.