Over tien jaar weet niemand meer wat een gloeilamp is

De ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook als je kijkt naar verlichting verandert er de laatste jaren veel. Gebruikten we tot enkele jaren geleden allemaal nog gloeilampen in huis en ook vaak op kantoren, vandaag de dag schakelen steeds meer mensen over op LED verlichting. De redenen daarvoor zijn duidelijk: LED verlichting is veel beter voor het milieu en bovendien een stuk zuiniger in gebruik. Besparen op de energierekening wil iedereen wel, daarom verdwijnt de gloeilamp steeds meer uit huizen en kantoren en wordt vervangen door goedkopere alternatieven. Over tien jaar weten onze kinderen niet beter meer dan dat er alleen LED lampen worden gebruikt voor verlichting.

Zuinig zijn met energie wordt steeds meer een noodzaak

Energiebronnen zijn niet eindeloos. Gas en olievoorraden zullen ooit opraken. Er wordt hard gewerkt om energie te winnen uit andere bronnen zoals wind en waterkrachtcentrales. Maar of het genoeg is zal de toekomst moeten uitwijzen. Feit is dat bezuinigen op energiekosten alleen maar voordelen heeft. De verlichting in je woning of binnen je bedrijf is een grote kostenpost als het gaat om de energierekening. Je kunt hier eenvoudig op bezuinigen door alle lampen te vervangen door LED verlichting. In nieuwe huizen en kantoren wordt dit standaard al gedaan. Als je in je nieuwe huis een badkamer of keuken laat installeren dan zal hier zeker met LED verlichting worden gewerkt. Maar ook je eigen keuzes kunnen milieubewust zijn. Kies voor de verlichting van je woonkamer, slaapkamer en andere ruimtes in je woning standaard voor LED lampen en je bespaart aanzienlijk op energiekosten.

De ouderwetse gloeilamp verdwijnt uit de winkel

Het zal niet lang meer duren of de bekende gloeilamp is niet meer te koop. Deze lamp wordt nog nauwelijks geproduceerd en is alleen nog maar in lage wattages leverbaar. Over enkele jaren zullen alle gloeilampen uit de schappen en uit het assortiment van internetwinkels verdwenen zijn. Er komt dus een moment dat je gedwongen wordt om over te stappen. Maar veel mensen maken nu al vrijwillig de keuze om geen gloeilampen meer te gebruiken. LED lampen zijn weliswaar duurder in aanschaf maar zijn veel zuiniger en gaan bovendien veel langer mee. Het prijsverschil verdien je daardoor eenvoudig terug.

Wil je deskundig advies over LED verlichting?

Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken als het om LED verlichting gaat? Heb je als ondernemer nieuwbouw gepland en wil je hierin LED verlichting integreren? Dan kun je vast wel wat deskundig advies gebruiken P. Hoekwater in Almere kan je daar prima bij helpen. Zij hebben ruime ervaring met het adviseren over en het installeren van duurzame verlichting in woningen en bedrijfspanden. Je maakt op deze manier direct de juiste keuzes zodat je uiteindelijk flink op je energierekening bespaart. Dat wil natuurlijk iedereen, want je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. En als je dan ook meteen nog een bijdrage levert aan een verminderde belasting van het milieu dan sla je ook nog eens 2 vliegen in 1 klap.