Spullen die je nodig hebt als je slecht ter been bent

Wanneer je slecht ter been bent, wordt het steeds lastiger om mobiel te blijven. Dit is niet erg want er zijn een heleboel hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je gewoon verder kan gaan met het dagelijks leven zoals eerder. Verder is het een goed idee dat je weet om welke middelen dit gaat en of ze bruikbaar zijn voor jou natuurlijk. Hier kun je alles vinden over de soorten producten die je kunnen helpen met het verbeteren van je mobiliteit of je kunnen ondersteunen op zware momenten.

Hulpmiddelen die handig zijn in de badkamer

In de badkamer heb je ook een heleboel hulpmiddelen zoals een douchekruk. Dit is heel erg handig voor wanneer je een lange douche wilt nemen, maar je benen niet meer even sterk zijn als ze waren. Daarom is het ook belangrijk dat je een passende douchekruk voor jou kiest. Je hebt namelijk een heleboel verschillende soorten krukken, bijvoorbeeld degene die een functie hebben om ze op te vouwen en bij andere kun je de leuning er op en af halen. 

Op deze manier heeft iedereen een kruk die perfect in hun douche past en geschikt is voor hun situatie, zoals moeten er bijvoorbeeld nog meer mensen kunnen douchen. Het is wel belangrijk dat je er op let dat de douchekrukken, maar tot een bepaald gewicht kunnen dragen. Dus wanneer je zwaarder bent heb je een ander model nodig en wanneer je lichter bent, hoef je je hier niet druk om te maken. Dan heb je nog extra hand leuningen voor in de douche. Deze zijn er belangrijk voor het omhoog kunnen hijsen van jezelf wanneer je last hebt met overeind komen van de kruk. Ook zijn ze belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt.

Wat voor hulpmiddelen zijn er in de woonkamer?

In je woonkamer heb je veel meubels die je overeind kunnen helpen als je hier moeite mee hebt. Maar er zijn ook meubels die bijvoorbeeld juist op een aangepaste hoogte zijn waardoor je makkelijker in of uit de stoel zou kunnen komen. Ook is het belangrijk dat je rond kan komen als je niet kan lopen voor langere periodes. Hiervoor zijn elektrische rolstoelen erg handig. Op deze manier kun je rond blijven rijden, ook als je slecht ter been bent. Wanneer je bijvoorbeeld door een situatie tijdelijk niet goed kan lopen is dit ook een goede optie voor jou.

Hulp voor de rest van je huis

In de rest van je huis heb je natuurlijk af en toe ook hulp nodig, daarom is het belangrijk dat je bijvoorbeeld bij de wc en badkamer genoeg steun hebt om overeind te komen wanneer nodig. Ook is het slim om voor je bed een bed wat op hoogtes versteld kan worden te kiezen en waar de zijkanten bijvoorbeeld vanaf kunnen. Een voorbeeld hiervan is een seniorenbed. Bij dit bed kun je alle hoogtes en randen aanpassen om voor een persoon makkelijk in te komen zodat het helemaal goed werkt.