Stijlvolle gietvloer in uw woning

Als u op zoek bent naar een manier om een beetje stijl en kleur toe te voegen aan uw woning, raden we u aan om te beginnen met de vloer. Standaard houten vloeren zijn functioneel, maar met een beetje extra inspanning wordt de vloer aantrekkelijker, sterker en zelfs comfortabel. Er zijn vele opties voor het verfraaien van een vloer, en de meeste huiseigenaren hebben moeite om de knoop door te hakken. Een effectieve manier om te beginnen met na te denken over een nieuwe vloer is om te kijken naar de nieuwste innovaties op het gebied van vloeren. Een moderne gietvloer wordt bijvoorbeeld steeds populairder. En in een normale woning is een goedkope vloercoating variant vaak al voldoende.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en vloercoating

Als u zich al aan het oriënteren bent op een gegoten vloer dan heeft u waarschijnlijk al gezien dat vloercoating een stuk voordeliger is dan een reguliere gietvloer. Dit komt omdat de vloercoating eigenlijk alleen de bovenste laag van een reguliere gietvloer is. Dit betekent dat er minder materiaal nodig is en dat de kosten per m2 ook lager zijn. In een ruimte waar de vloer niet veel belast wordt is het vaak voldoende om vloercoating aan te brengen en daarmee kunt u besparen op de prijs van uw nieuwe vloer.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Afgezien van de bovengenoemde verschillen zijn er voornamelijk overeenkomsten tussen beide type vloeren. Zowel een gietvloer als vloercoating zijn geheel naadloos en daardoor waterdicht. Dit betekent dat vloeistoffen niet door de vloer heen kunnen dringen en dat het onderhoud een stuk gemakkelijker wordt. Ook kennen beide type vloeren een lange levensduur. Al gaat een standaard gietvloer altijd langer mee omdat deze dikker is dan een vloercoating.

Vloer laten gieten door een vakman

Er zijn mensen die zelf aan de slag gaan met het gieten of coaten van een vloer maar in de meeste gevallen wordt er voor gekozen om een vakman in te schakelen. Er zijn in iedere regio tegenwoordig wel vakmannen te vinden die u kunnen helpen met het gieten van een vloer. Het is aanbevolen om bij het landelijke bedrijf Coatingvloer een offerte aan te vragen zodat u zeker weet dat u voordelig uit bent.