Tips bij het inrichten van showrooms

De belangrijkste functie van een showroom is informatie verschaffen over producten en laten zien waarom deze producten zo interessant zijn voor klanten. Dat wordt gedaan door de producten uit te stallen. De klanten kunnen ze dan op hun gemak bekijken. De textielframes van EFKA passen uitstekend in een showroom. Ze kunnen worden gebruikt om ondersteunende sfeerbeelden van de producten te tonen of om gedetailleerde informatie te verstrekken. Een functie die daar goed mee kan worden gecombineerd is die van flexibele wand. De 3d textielframes zijn namelijk geschikt om er een vergaderhoek mee af te scheiden.

Wat zijn 3d textielframes?

Iedereen is bekend met de aluminium frames waar prints op textiel in kunnen worden gehangen. Deze frames worden aan een wand gemonteerd en vallen enorm op, vooral als er voor een bijzondere afbeelding wordt gekozen. De 3d textielframes kunnen in allerlei vormen worden gemaakt. Het materiaal waarvan de frames worden gemaakt zijn te buigen, zodat er ronde frames mee kunnen worden gemaakt. Voor rechte hoeken kunnen de frames met koppelingen aan elkaar worden gemaakt. De mogelijkheden worden hierdoor enorm uitgebreid. Je kunt kubussen maken, ronde frames, ovalen en zelfs cilinders. Die kunnen overal in een showroom worden neergezet.

Toepassing van 3d frames

3D textielframes kunnen volledig op maat worden gemaakt. Online kunnen de maten worden doorgegeven en dan zal het team de frames voor je maken. Enkele dagen later worden ze bezorgd. 3D textielframes zijn met behulp van een zware voet op de bodem te plaatsen. Maar omdat ze heel weinig wegen kunnen ze ook worden opgehangen aan plafonds. Vooral bij de 3d frames is het handig dat de frames aan beide zijden van een textielprint kunnen worden voorzien. Een ovale scheidingswand kan daardoor aan één zijde een rustige afbeelding krijgen en aan de andere zijde reclame.

Geïntegreerde verlichting

Textielframes vallen veel meer op als ze goed worden verlicht. Dat kan worden gedaan door er spots op te richten. Het is echter best lastig om de afbeelding op een frame goed uit te lichten. Het slimme van de textielframes van EFKA is, dat ze voorzien kunnen worden van ingebouwde verlichting. Daarvoor zijn meerdere systemen beschikbaar. Voor wat kleinere frames kan worden gekozen voor krachtige leds in de framerand. Een andere optie is een reeks leds die het textieldoek vanaf de achterzijde verlichten. Het voordeel van dit systeem is dat het licht kan worden gedimd.