Verhuizen naar Amsterdam, waar houd je rekening mee?

Een verhuizing is sowieso al een hele klus, maar in een stad als Amsterdam kan het soms een werkelijk obstakel zijn. Het is in de stad niet raar om 5 trappen omhoog te moeten voordat je in je mooie huisje bent. In sommige panden is er niet eens een lift aanwezig, waardoor een buitendeur lift geregeld zal moeten worden om het bankstel naar boven te hijsen. Wanneer jij dus een prachtig appartementje in Amsterdam hebt weten te bemachtigen, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je hieronder een kort overzicht.

Aan wie geef ik het door
Allereerst, is het natuurlijk belangrijk om je familie en vrienden op de hoogte te stellen van je verhuizing. Zij kunnen dan eventueel helpen met de verhuizing en kijken niet langer raar op als jij ineens een housewarming geeft. Naast je naasten, zul je het ook door moeten geven aan derden. De gemeente is hier een belangrijke van. Schrijf je op tijd in bij je nieuwe gemeente. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via een online formulier, waarnaar je adres gewijzigd zal worden. Indien je dit niet op tijd doet, kun je een dikke boete ontvangen. Zo wil niemand van start gaan in de nieuwe woning. Je kan bij de gemeente ook een overzicht aanvragen, waarin aan staat gegeven waar je adres nu is doorgevoerd. Zo kun je gemakkelijk zien aan wie of welk bedrijf jij persoonlijk je nieuwe adres nog moet doorgeven.

Ruimtes opmeten
Na de adreswijzigingen, kun je dan eindelijk aan de slag in je nieuwe huisje. De muren kunnen geverfd worden en de nieuwe vloer kan gelegd worden! Wees alleen niet te enthousiast met het aanschaffen van nieuwe meubels. Althans, nog niet. Amsterdamse appartementen hebben vaak beperkte ruimte en het is daarom belangrijk dat je elke ruimte in je huis goed opmeet. Schrijf deze afmetingen uit, zodat je voor jezelf van elke kamer een goed inzicht krijgt. Je kunt de meubels hier op aanpassen, zodat je huis geen volgepropte bom lijkt.

Interieur aanschaffen
Dan kan de pret eindelijk beginnen. Je weet hoe groot je ruimtes zijn en je kan eindelijk nieuw interieur aanschaffen. Leuk! Na wat catalogussen te hebben afgespeurd weet jij precies wat je wilt hebben. Toch kun je ook hier niet alles maar blindelings aanschaffen. Je moet je van te voren wel bedenken hoe je al deze spullen gaat vervoeren. Sommige woningspeciaalzaken hebben een bezorgservice, maar dat zit niet altijd bij de prijs inbegrepen. Het is daarom verstandig om van te voren te kijken wat voor jou goedkoper is. Je kan altijd zelf nog voor vervoer zorgen via auto huren amsterdam. Zo heb je gemakkelijk en snel een grotere auto of bus om je spullen in een keer te vervoeren.

Deze zaken niet alleen van toepassing wanneer je naar Amsterdam verhuist. Het is eigenlijk voor elke stad wel van toepassing. Je kan dus ook vervoer regelen via bijvoorbeeld auto huren rotterdam.