Vintage meubilair kopen? Hier moet je op letten!

Wil je graag een hele kamer inrichten met vintage meubilair of vintage combineren met je andere meubelen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van vintage meubilair. In dit artikel vind je drie handige tips.

Check of het meubilair niet beschadigd is

Vintage meubilair is al een tijdje oud en waarschijnlijk ook al gebruikt. Sommige beschadigingen zie je direct, maar niet alles is meteen zichtbaar. Als je bijvoorbeeld een vintage stoel wilt kopen, is het slim om ook te testen hoe de stoel zit. Zo ontdek je meteen of de vering nog goed is. Kijk ook of de bekleding nog goed is. Wil je een Chinese kast of een tafel kopen? Controleer dan of het overal nog stevig is en of de lak in orde is.

vintage meubilair

Bereken de totale kosten

Heb je prachtige vintage stoelen, kelim vloerkleden of vintage kasten gevonden die beschadigd zijn? Ondanks de beschadigingen hoef je dit niet aan je voorbij te laten gaan. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te herstellen of je kunt dit laten doen. Het is dan wel belangrijk om eerst te kijken wat de kosten zijn van een reparatiebeurt. Deze kosten moet je optellen bij de kosten van het vintage meubilair, zodat je precies weet wat de totale kosten zijn. Dan kun je de afweging maken of dit het waard is.

vintage meubilair 2

Neem een kenner mee

Misschien weet je zelf al heel veel van vintage meubilair en kun je zelf precies zien wat wel of niet echt vintage is. Weet je dit niet en ben je op zoek naar echt vintage meubilair? Dan is het slim om een kenner mee te nemen. Helaas worden er nog steeds sommige stukken als vintage meubilair verkocht, terwijl het geen echt vintage is. Een echte kenner kan zien of iets echt vintage is, waardoor je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor een bepaald meubelstuk.