Waarom kiezen voor een deurkruk ton?

De meeste mensen besteden meer zorg aan de keuze van de afwerkingsdetails voor elke kamer in het huis. De keuze van de tegels, de kleuren van de verven die op de muren worden aangebracht en zelfs het materiaal van de ramen en deuren moeten toch bij elkaar passen?

Met het deurslot moet de zorg ook groot zijn. Want door zich alleen maar zorgen te maken over de esthetiek van de omgeving, kan jouw huis een makkelijk doelwit worden. Aan de andere kant, als er geen harmonie is met de decoratie, kunnen de sloten het uiterlijk van de gevel beschadigen.

Maar voordat je een beslissing neemt, moet je enkele specifieke punten evalueren bij de aankoop van het slot voor jouw huis of appartement:

 

Gebruiksklasse
Controleer eerst het aantal keren dat het slot wordt bediend, d.w.z. dat de kamer- en keukensloten niet zo sterk hoeven te zijn als de sloten van de voordeur. Het is dus de frequentie van de openingen die de gemiddelde draagtijd van het onderdeel zal bepalen.

 

Veiligheidsniveau
Controleer of het gekozen model bestand is tegen inbraak en inbraak. Er zijn vijf verschillende niveaus op de markt die weerstand bieden als er een zijdelingse inspanning wordt geleverd tegen de sluis, die ondersteunt van 200kg tot 1000kg.

 

Corrosiebestendigheid
Hoe lang kan de afwerking en het mechanisme van het slot bestand zijn tegen corrosie veroorzaakt door blootstelling aan de handelingen van de tijd. Controleer voor de keuze van een product de beschrijving van de grondstof en of deze geschikt is voor toepassing in stedelijke, landelijke of kustgebieden.

Zie hieronder voor de beschikbare soorten sloten. Onze tip is dat u, voordat je een model kiest, moet weten of het voldoet aan jouw behoeften. rekening houdend met de intensiteit van het verkeer en het materiaal waarvan het onderdeel is gemaakt.

De eerste stap om een goede keuze te maken is te kiezen voor een deurslot dat esthetiek en veiligheid in evenwicht brengt. Kijk maar eens:

 

Ingang slot
Dit model staat ook bekend als een extern slot, en biedt veiligheid op middelbaar niveau. Er zijn verschillende versies die het mogelijk maken om met sleutels van binnen en buiten te sluiten. Er zijn opties waarbij de sleutelinbreng extern is en binnenin is er een knop die de deur op slot doet.

 

Vergrendeling slot
Dit type sluis werkt als een aanvullend mechanisme dat meer veiligheid zal brengen in het toegangsslot.

Dit model van het slot is gemaakt van massief en resistent metaal, om te voorkomen dat iemand de voordeur kan verplaatsen of zelfs openen. Dit model wordt aanbevolen voor metalen of massief houten deuren. Op deze manier kan iemand die een invasie probeert te forceren, voorkomen dat deze wordt gebroken.

Het veiligheidsniveau van dit gedeelte is hoog en het wordt aanbevolen voor gebruik in huisingangen, garages en andere externe ingangen die toegang geven tot de woning.

 

Insteekslot
Dit model van het slot is zeer gebruikelijk, druk gewoon de deur om het van binnenuit te sluiten. Om van buitenaf te openen, moet je een sleutel inbrengen en de handgreep verplaatsen. Dit type optie wordt aanbevolen voor deuren die zich zowel buiten als binnen bevinden en een gemiddeld veiligheidsniveau bieden.

Het mechanisme bestaat uit een platte, rechthoekige doos die vanaf de rand in een uitsparing in de deur past. Het systeem bevat ook twee metalen platen die de handgrepen ondersteunen.

 

Bron: Weijntjes

Kijk hier voor een goedkope slotenmaker.