Wat kan een verkoopmakelaar voor je doen?

Als je jouw woning gaat verkopen, kan je dit natuurlijk zelf doen, maar vaak is dat toch niet zo verstandig. Het is slimmer om makelaar Klundert in te schakelen. Mensen kiezen er vaak voor om een woning zelf te verkopen, omdat zij dan denken geld te besparen. Natuurlijk betaal je dan geen makelaarskosten, maar vaak duurt het veel langer voordat jij jouw woning verkocht hebt en al die tijd lopen jouw hypotheeklasten gewoon door. Hier kan jij op besparen als jij een verkoopmakelaar in de arm neemt. Daarnaast neemt de verkoopmakelaar veel taken van jou uit handen en dat is ook erg prettig.

Goede foto’s
Als jij een verkoopmakelaar uitgekozen hebt, zal hij of zij beginnen met het maken van goede foto’s. Dit is erg belangrijk, want als de foto’s niet goed zijn, zullen er geen of minder mensen geïnteresseerd zijn in een bezichtiging en dan wordt jouw huis dus niet of minder snel verkocht. Goede foto’s zijn dus cruciaal! De foto’s worden op internet geplaatst en ook gebruikt voor de brochure van jouw woning. De makelaar schrijft een wervende en informatieve tekst over jouw woning.

Bezichtigingen
Als er geïnteresseerden zijn die jouw woning willen bezichtigen, zal de makelaar dat altijd ruim van tevoren aan jou doorgeven. Jij kunt er dan voor zorgen dat jouw huis opgeruimd en schoon is. Het is belangrijk dat jouw woning opgeruimd is, want dan lijkt deze groter. De verkoopmakelaar zal de mensen door jouw woning rondleiden en hen het een en ander vertellen over de woning. Na de bezichtiging zal hij jou informeren over hoe deze bezichtiging is gegaan. Vaak kan de makelaar ook al wel inschatten of jullie meer kunnen verwachten van deze mensen of niet. Als er na een bezichtiging een bod volgt, communiceert de verkoopmakelaar dit zo snel mogelijk met jou. Samen met jou bepaalt hij dan de strategie. Een eventueel tegenbod zal de makelaar namens jou uitbrengen. Komt er dan weer een tegenbod, dan zal hij of zij dat weer met jou bespreken. Net zo lang tot jullie overeenstemming bereiken.

Papierwinkel
Als jullie een verkoopprijs zijn overeengekomen, dan moet alles nog vastgelegd worden. De verkoopmakelaar zal de complete papierwinkel in orde maken. Zowel de verkopende als aankopende partij zullen moeten tekenen bij de makelaar. Als dit gedaan is, mag de aankopende makelaar een notaris uitkiezen. Daarna zorgt de verkoopmakelaar dat alle stukken naar de notaris gaan.

Dag van overdracht
Op de dag van de overdracht van de woning, zal de verkoopmakelaar nog een rondje door het huis maken met de kopers. Zo kunnen zij zien of het huis in de juiste staat is achter gelaten en of eventuele spullen die zij overgenomen hebben ook daadwerkelijk nog aanwezig zijn in het huis. Als alles akkoord is, gaan jullie naar de notaris. De verkoopmakelaar is daar vaak ook bij aanwezig. Als alles getekend is bij de notaris, is het huis officieel verkocht.

 

Bron: stylishcolors.eu