Woning landelijk inrichten

Je woning landelijk inrichten zorgt voor rust en ontspanning in de drukke wereld. Niets is gezelliger dan thuis komen na een werkdag om tot rust te komen in een sfeervol interieur. Zo kan je de rush tijdens de dag even vergeten en genieten van thuis te zijn.

Tips landelijk inrichten

Pasteltinten en aardetinten

Pasteltinten en lichte kleuren zijn een must bij woonlandelijk inrichten. Belangrijk is dat deze kleuren ook de kamers lichter maken en groter lijken. Aardetinten passen dan weer perfect in combinatie met een strakke verlichting. Stem de kleuren in je woning op elkaar af zodat ze niet vloeken of chaos creëren in je hoofd.

Houten vloer en houten meubels

Houten meubels horen ook thuis in deze landelijke stijl. Hout brengt warmte en sfeer in je woonkamer.

Veel natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gebruiken is ook belangrijk in deze stijl. Wollen tapijten bieden gezelligheid. Net zoals een aantal planten niet mogen ontbreken om het buitengevoel te creëren.

Sfeervolle decoratie

Rieten manden en grote koffers horen thuis in deze stijl. Net als veel kussens in de zetel of een warme plaid in de zetel smeken om gebruikt te worden. Foto’s mogen ook niet ontbreken en liefst in een houten kader geplaatst. Kaarsen en sfeerverlichting maken het plaatje compleet.

Woning landelijk inrichten is minimalistisch inrichten

Landelijk is ook minimalistisch. Weinig meubels die men gebruikt of enkel meubels die men echt nodig heeft. Grote meubels zijn ook een troef en tevens een blikvanger. Net zoals een poef ook kan gebruikt worden als extra zitplaats. Geen overtollige meubels en een minimum aan accessoires zijn pluspunten. Regelmatig de rommel opruimen brengt nadien ook opnieuw de nodige rust.