Woondecoratie brandwerend impregneren: hoe en waarom

In vrijwel ieder huis of kantoor zijn wel woondecoratie te vinden die bijzonder kwetsbaar zijn qua brandveiligheid. Een achilleshiel zeg maar of de zwakste schakel. Deze woondecoratie zien er wellicht fraai uit, maar brengen risico met zich mee. Ze vatten snel vlam, branden in rap tempo af en dragen bij aan de verspreiding van de brand.

Betekent dit dat we allemaal maar Spartaans moeten gaan wonen? Nee bepaald niet. Maar wel dat we bepaalde maatregelen in acht willen nemen om de risico’s tot een aanvaardbaar minimum terug te brengen. De meest voorname manier om dit voor elkaar te boksen is brandwerend impregneren.

Uitgelicht: http://www.royalsafety.nl/

Wanneer een woondecoratie object brandwerend geïmpregneerd is betekent dit voor de goede orde niet dat deze compleet ‘brand proof’ zou zijn. Zo werkt het niet. Wel is het zo dat deze dan een stuk minder snel zal afbranden waardoor de brand zich significant minder snel kan verspreiden. Dit verschaft extra tijd voor mensen om het pand te ontvluchten of om maatregelen te nemen om een grote catastrofale brand te voorkomen.

Leestip: http://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/brandbeveiliging/brandvertragend-impregneren/

Enfin, je wilt extra oppassen met textiel woon objecten en decoratie. Niet alleen zijn deze uitermate brandbaar. Maar wanneer je goedkope middelen aanschaft om deze te bewerken zal dit een nadelige invloed hebben op het uiterlijk van deze objecten. Kies dus voor een hoogwaardig middel en bespaar hier niet op. Je wilt niet dat die prachtige bruine bank ineens grijs wordt. Door laagwaardige producten heeft brandvertragend impregneren bij sommigen wellicht een negatieve reputatie gekregen maar het is echt mogelijk om brandvertragend te impregneren zonder afbreuk te doen aan uiterlijk van meubels. Het is alleen zaak wat onderzoek hiernaar te doen. Je krijgt waar je voor betaald zoals het Nederlandse gezegde gaat. Investeer hier dus wat tijd en geld in en je hebt er verder niet veel omkijken meer naar.