Zo maak je een luxe hotelkamer van jouw slaapkamer

Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe te overnachten in een luxe hotelkamer. Een lekker groot bed, een ontspannen sfeer en een luxueuze uitstraling. Maar je kunt veel vaker van deze fijne sfeer genieten, je kunt je slaapkamer namelijk zelf omtoveren tot een luxe hotelkamer. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat aanpassingen doen aan je slaapkamer. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

Een luxe boxspring

Het belangrijkste onderdeel van jouw slaapkamer met hotelsfeer is het bed. Kies dus voor een prachtige grote boxspring en zet deze tegen het midden van een muur aan. Een boxspring is een stuk hoger dan een gewone lattenbodem, waardoor het meteen een hele luxe uitstraling geeft aan je slaapkamer. Bovendien stap je zo makkelijker in en uit bed.

Beddengoed en meerdere kussens

Je prachtige boxspring moet je natuurlijk wel afmaken met bijpassend beddengoed. Schaf dus luxe beddengoed aan in neutrale tinten. Neem je ook voor om je bed elke dag netjes op te maken, zodat je bed er altijd mooi en uitnodigend uitziet. Daarnaast is het ook erg leuk om te werken met verschillende lagen kussens. Zet eerste wat grote kussens rechtop neer tegen het hoofdeinde, en leg hier wat kleinere kussens tegenaan. De laatste laag bestaat uit wat kleinere kussentjes, en die mogen best een iets meer opvallende kleur of print hebben!

Voldoende opbergruimte

Daarnaast is het belangrijk dat je slaapkamer altijd netjes opgeruimd is. Dit zorgt er namelijk voor dat je die ontspannen sfeer creëert die je ook hebt in een hotelkamer. In hotelkamers is er namelijk ook altijd genoeg opbergruimte waar je je spullen in kwijt kunt. Zorg dus voor voldoende kastruimte, zodat rondslingerende kleding de sfeer in jouw kamer niet verpest. Een grote inbouwkast is hiervoor bijvoorbeeld ideaal.

Accessoires

Ook kun je nog wat accessoires toevoegen om het geheel af te maken. Om de sfeer te creëren die je ook in hotelkamers ziet, kun je dit het beste symmetrisch doen. Hang bijvoorbeeld twee prachtige schilderijen op. Of plaats een nachtkastje aan beide kanten van het bed. Ook opvallende nachtlampjes aan allebei de kanten van het bed kunnen een hele mooie uitstraling geven.

Nachtkastjes

Heb je ervoor gekozen om nachtkastjes naast het bed te plaatsen? Dat is ontzettend leuk en draagt bij aan de juiste sfeer. Kies voor nachtkastjes met lades, zodat je tijdschriften of andere rommel netjes kunt opbergen. Verder kun je je nachtkastje voorzien van een lekkere geurkaars of een kleine plant. Verder hoef je je nachtkastje niet te veel te decoreren, omdat dit weer onrust kan veroorzaken.