Bed kopen, waar let je op?

Ben je op zoek naar een nieuw bed? Omdat je oude bed toe is aan vervanging. Maar heb je nog veel vragen zoals: Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw bed? Ik heb hieronder de ideale tips voor de zoektocht naar een nieuw bed. Een goed bed is belangrijk voor je nachtrust, over het algemeen gaat je bed een jaar of 8 mee. Dus dat betekent dat het geen aankoop is, die je vaak doet in je leven. Deze tips zullen je dus helpen met belangrijke zaken rondom de aanschaf van een nieuw bed.

Tip 1: Zoek naar de juiste aanbieders.

Zorg dat je van tevoren duidelijk hebt welke aanbieders relevant zijn voor jouw wensen. Je wilt er immers voor zorgen dat jij je ideale bed kan vinden. Vraag aan vrienden of familie of zij nog goede aanbieders weten, zodat je genoeg verschillende bedden kunt vergelijken.

Tip 2: Bekijken of je matras nog goed is.

Een bed wordt vaak gezien als één geheel, maar dat is niet helemaal waar. Een matras is eigenlijk een apart gedeelte van je bed. Een matras moet bijvoorbeeld sneller vervangen worden dan het bed zelf. Bekijk daarom goed of je matras ook toe is aan vervanging, voordat je een bed uitzoekt. Als je matras nog goed is, is het verstandiger om een bed te kopen die past bij het formaat van je matras. 

Tip 3: Bepaal de ideale afmeting.

Zorg ervoor dat je van tevoren de ruimte bepaalt, je moet immers genoeg ruimte hebben in je kamer voor je bed. Je kunt geen bed kopen die te groot is voor je kamer. Bepaal ook welke afmetingen passen bij je lengte. Medewerkers in een beddenzaak kunnen je daar ook bij helpen, zij weten precies welke afmetingen passen bij jouw lengte. 

Tip 4: Ga proefliggen in de winkel

Deze functie is niet voor niets mogelijk bij een beddenzaak. Zorg ervoor dat je een bed ook even test in een winkel. Alleen op die manier, weet je hoe een bed aanvoelt. Jij moet er immers lekker op kunnen liggen. Test zoveel mogelijke verschillende bedden, zodat je achteraf geen spijt kan krijgen van je keuze.

Hopelijk gaan deze tips van showroombed.nl je helpen met de aankoop van je nieuwe bed.

LEVENSBOOM IN HET BOVENLICHT VAN DE BOERDERIJ

Je hebt ze vast ook weleens gezien: de levensboom in het bovenlicht van een boerderij. En misschien vraag je je wel af wat de betekenis hiervan is. Met zijn wortels gericht naar beneden en de takken gericht naar boven wordt door vele de levensboom gezien als een verbinding tussen hemel en aarde. Weer anderen zijn van mening dat de levensboom de eeuwigheid symboliseert, omdat de cyclus van de groei van een boom ieder jaar weer opnieuw hetzelfde verloopt. Maar waarom en hoe is de levensboom in het bovenlicht van de boerderij terecht gekomen? Daarover vertellen we je graag meer in deze blog.

De levensboom

In vele boerderijen zie je naast prachtige deurroosters, ook vaak een ‘levensboom’ in het glas van het bovenlicht boven de voordeur. De levensboom is een gestileerd symbool. In het oosten van het land werd de levensboom ook wel eens gebruikt als gevelteken. Een bovenlicht zorgde ervoor dat er licht in de gang kwam achter de dichte voordeuren van boerderijen. In het bovenlicht werden ook wel andere gietijzeren versieringen geplaatst, zoals bijvoorbeeld paarden figuren. Deze gietijzeren versieringen zorgden ervoor dat het bovenlicht bedekt kon worden met glas. Pas halverwege de 19e eeuw lukte het om grote ruiten te maken. Vanaf die tijd werden gietijzeren ornamenten ook wel voor het glas van het bovenlicht geplaatst.

Betekenis van de levensboom

De levensboom is een christelijk symbool dat staat voor zoals de naam al zegt: de boom des levens. Als je de levensboom goed bekijkt lijkt het op de paradijsboom uit de Bijbel, maar ook zie je het oude meiboomelement erin terug. Het levensboom symbool komt op in de 16e eeuw en werd toen gebruikt als gevelteken. Het christelijke symbool zou het boerengezin beschermen tegen onheil, maar ook zorgen voor boerenvoortvaring. De protestanten begonnen de levensboom te gebruiken als versiering van hun boerderij of burgerpand. Op basis van deze traditie werd uiteindelijk in de 19e eeuw de levensboom in het bovenlicht van een boerderij verwerkt.

Dit moet je weten over een 24/7 slotenservice

Is er recent bij je ingebroken of wil je nieuwe sloten om een inbraak te voorkomen? Of krijg je zelf het slot niet meer open doordat je bijvoorbeeld de sleutel aan de binnenkant hebt laten zitten? Dan ben je bij Slotenmaker123.be op het goede adres. Zij hebben een 24 uurs service en zijn daardoor altijd voor u beschikbaar, zelfs met spoed. Of het nu overdag is of midden in de nacht, deze slotenmakers staan voor je klaar in heel België.

Veel inbraken in de buurt?

Als er recentelijk veel inbraken in jouw buurt zijn geweest, kan dat voor een onveilig gevoel zorgen. Dit gevoel kan je voorkomen door nieuwe sloten aan te schaffen, waardoor je de kans op een inbraak verkleint. Slotenmaker123 beschikt over alle soorten sloten, van deuren tot auto’s. Door de expertise van de slotenmakers krijg je gegarandeerd een veilig en goedwerkend slot. 

deurslot

Goedkoop en betrouwbaar

Kwalitatieve sloten zijn prijzig, maar garanderen wel betere veiligheid vergeleken met goedkopere varianten. Door onze jaren ervaring weten wij wat we voor je kunnen betekenen en waar je als klant behoefte aan hebt. Daardoor leveren we goedkope en betrouwbare sloten. Op onze service kan je rekenen, want zelfs bij spoed zorgen we dat we de juiste en betaalbare sloten monteren.

sleutels

Bereikbaar in alle regio’s van België

Of je nu een slotenmaker in Brussel zoekt of een andere plaats, wij staan altijd voor je klaar. Verspreid over heel België vind je heel veel slotenmakers, zo ook bij dit bedrijf. Je probleem wordt altijd verholpen door betrouwbare, snelle en vakkundige slotenmakers. Met spoed staan zij binnen 30 minuten op de locatie om je te helpen. Zo hoef je niet lang te wachten om bijvoorbeeld weer binnen te kunnen komen. Ook als er geen spoed is staan wij voor je klaar en kan je altijd een offerte aanvragen. Dan kijken we samen naar mogelijkheden om bijvoorbeeld jouw huis veiliger te maken. 

Vintage meubilair kopen? Hier moet je op letten!

Wil je graag een hele kamer inrichten met vintage meubilair of vintage combineren met je andere meubelen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van vintage meubilair. In dit artikel vind je drie handige tips.

Check of het meubilair niet beschadigd is

Vintage meubilair is al een tijdje oud en waarschijnlijk ook al gebruikt. Sommige beschadigingen zie je direct, maar niet alles is meteen zichtbaar. Als je bijvoorbeeld een vintage stoel wilt kopen, is het slim om ook te testen hoe de stoel zit. Zo ontdek je meteen of de vering nog goed is. Kijk ook of de bekleding nog goed is. Wil je een Chinese kast of een tafel kopen? Controleer dan of het overal nog stevig is en of de lak in orde is.

vintage meubilair

Bereken de totale kosten

Heb je prachtige vintage stoelen, kelim vloerkleden of vintage kasten gevonden die beschadigd zijn? Ondanks de beschadigingen hoef je dit niet aan je voorbij te laten gaan. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te herstellen of je kunt dit laten doen. Het is dan wel belangrijk om eerst te kijken wat de kosten zijn van een reparatiebeurt. Deze kosten moet je optellen bij de kosten van het vintage meubilair, zodat je precies weet wat de totale kosten zijn. Dan kun je de afweging maken of dit het waard is.

vintage meubilair 2

Neem een kenner mee

Misschien weet je zelf al heel veel van vintage meubilair en kun je zelf precies zien wat wel of niet echt vintage is. Weet je dit niet en ben je op zoek naar echt vintage meubilair? Dan is het slim om een kenner mee te nemen. Helaas worden er nog steeds sommige stukken als vintage meubilair verkocht, terwijl het geen echt vintage is. Een echte kenner kan zien of iets echt vintage is, waardoor je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor een bepaald meubelstuk.

Redenen voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf

Een schoonmaakbedrijf in Den Bosch inhuren kan verschillende redenen hebben. In deze tekst gaan we kijken naar welke verschillende redenen er kunnen zijn om een schoonmaakbedrijf in te huren. Heeft het vooral te maken met het feit dat het kantoor lekker schoon is of wil je in je restaurant bepaalde regels naleven? Een schoonmaakbedrijf kan voor beiden natuurlijk een optie zijn. Welke reden je dan ook mag hebben om een schoonmaakbedrijf in te huren. Laten we een kijkje nemen bij het schoonmaakbedrijf en wat deze precies voor je kan betekenen.

 

Wat is een schoonmaakbedrijf?
Een schoonmaakbedrijf is een bedrijf wat professionele schoonmakers naar locaties stuurt om daar schoon te maken. Een schoonmaker kan op verschillende niveaus schoonmaken en heeft dus in sommige gevallen een diploma nodig om bepaalde bedrijven schoon te mogen maken. Zo zal een schoonmaker die een kantoor schoonmaakt niet dezelfde diploma’s hebben als een schoonmaker die in een ziekenhuis schoon maakt. Dat komt omdat verschillende locaties dus ook verschillende richtlijnen hebben die te maken hebben met het schoonmaken. Het inhuren van een schoonmaakbedrijf kan dus om verschillende redenen. Wellicht is het zo dat je zelf niet de tijd hebt om het kantoor schoon te maken of dat je je wilt houden aan bepaalde richtlijnen die horen bij het vakgebied waar je in werkt.

 

Een schone werkplek
Een eerste reden om een schoonmaakbedrijf in te huren is dus als je zelf niet de tijd hebt om een bepaalde werkplek schoon te houden. Je kan bijvoorbeeld werkzaam zijn op een kantoor of juist werkgever zijn op een kantoor. Een schoon kantoor kan een hoop positieve effecten hebben op alle mensen die op dat kantoor aanwezig zijn. De motivatie van de werknemers zal omhoog gaan bij een schoon kantoor en daarnaast is er in de meeste gevallen sprake van veel minder verzuim wanneer een kantoor schoon is. Om als werkgever het kantoor zelf schoon te maken is natuurlijk niet realistisch. De tijd kan veel beter besteed worden aan andere werkzaamheden. Het inhuren van een schoonmaakbedrijf is dan absoluut een goede keuze.

 

Het houden aan verschillende richtlijnen
Toch kan het ook zijn dat je een schoonmaakbedrijf inhuurt omdat er bepaalde richtlijnen zijn waar iemand zich aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant. De voedingsdienst van waren houdt zich bezig met het controleren van restaurants en hoe schoon deze zijn. Op een plek waar voedsel voor mensen wordt bereidt is het natuurlijk belangrijk dat deze plek extra schoon is. Daarom zijn er ook bepaalde richtlijnen zodat mensen deze plek ook echt schoon maken en houden. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor een ziekenhuis. Een ziekenhuis is een plek waar mensen graag willen genezen van verschillende problemen. Een vieze ruimte kan er voor zorgen dat zij nog zieker worden of juist naar huis gaan met andere lichamelijke problemen. Ook een ziekenhuis moet met die reden dus voldoen aan verschillende verplichtingen wat betreft het schoonmaken. Een schoonmaakbedrijf kan in deze gevallen dus ingehuurd worden zodat deze de regels en richtlijnen kan volgen.

 

Bron: actief cleaning services

 

Waarom kiezen voor een deurkruk ton?

De meeste mensen besteden meer zorg aan de keuze van de afwerkingsdetails voor elke kamer in het huis. De keuze van de tegels, de kleuren van de verven die op de muren worden aangebracht en zelfs het materiaal van de ramen en deuren moeten toch bij elkaar passen?

Met het deurslot moet de zorg ook groot zijn. Want door zich alleen maar zorgen te maken over de esthetiek van de omgeving, kan jouw huis een makkelijk doelwit worden. Aan de andere kant, als er geen harmonie is met de decoratie, kunnen de sloten het uiterlijk van de gevel beschadigen.

Maar voordat je een beslissing neemt, moet je enkele specifieke punten evalueren bij de aankoop van het slot voor jouw huis of appartement:

 

Gebruiksklasse
Controleer eerst het aantal keren dat het slot wordt bediend, d.w.z. dat de kamer- en keukensloten niet zo sterk hoeven te zijn als de sloten van de voordeur. Het is dus de frequentie van de openingen die de gemiddelde draagtijd van het onderdeel zal bepalen.

 

Veiligheidsniveau
Controleer of het gekozen model bestand is tegen inbraak en inbraak. Er zijn vijf verschillende niveaus op de markt die weerstand bieden als er een zijdelingse inspanning wordt geleverd tegen de sluis, die ondersteunt van 200kg tot 1000kg.

 

Corrosiebestendigheid
Hoe lang kan de afwerking en het mechanisme van het slot bestand zijn tegen corrosie veroorzaakt door blootstelling aan de handelingen van de tijd. Controleer voor de keuze van een product de beschrijving van de grondstof en of deze geschikt is voor toepassing in stedelijke, landelijke of kustgebieden.

Zie hieronder voor de beschikbare soorten sloten. Onze tip is dat u, voordat je een model kiest, moet weten of het voldoet aan jouw behoeften. rekening houdend met de intensiteit van het verkeer en het materiaal waarvan het onderdeel is gemaakt.

De eerste stap om een goede keuze te maken is te kiezen voor een deurslot dat esthetiek en veiligheid in evenwicht brengt. Kijk maar eens:

 

Ingang slot
Dit model staat ook bekend als een extern slot, en biedt veiligheid op middelbaar niveau. Er zijn verschillende versies die het mogelijk maken om met sleutels van binnen en buiten te sluiten. Er zijn opties waarbij de sleutelinbreng extern is en binnenin is er een knop die de deur op slot doet.

 

Vergrendeling slot
Dit type sluis werkt als een aanvullend mechanisme dat meer veiligheid zal brengen in het toegangsslot.

Dit model van het slot is gemaakt van massief en resistent metaal, om te voorkomen dat iemand de voordeur kan verplaatsen of zelfs openen. Dit model wordt aanbevolen voor metalen of massief houten deuren. Op deze manier kan iemand die een invasie probeert te forceren, voorkomen dat deze wordt gebroken.

Het veiligheidsniveau van dit gedeelte is hoog en het wordt aanbevolen voor gebruik in huisingangen, garages en andere externe ingangen die toegang geven tot de woning.

 

Insteekslot
Dit model van het slot is zeer gebruikelijk, druk gewoon de deur om het van binnenuit te sluiten. Om van buitenaf te openen, moet je een sleutel inbrengen en de handgreep verplaatsen. Dit type optie wordt aanbevolen voor deuren die zich zowel buiten als binnen bevinden en een gemiddeld veiligheidsniveau bieden.

Het mechanisme bestaat uit een platte, rechthoekige doos die vanaf de rand in een uitsparing in de deur past. Het systeem bevat ook twee metalen platen die de handgrepen ondersteunen.

 

Bron: Weijntjes

Kijk hier voor een goedkope slotenmaker.

Online jouw tuin samenstellen

Plantengrow.nl voor al jouw planten

 

Dankzij plantengrow.nl kan jij nu makkelijk en snel vanuit je luie stoel jouw tuin inkopen doen voor het voorjaar en zomer. Dankzij het grote assortiment is er een ruime keus aan soorten planten. Denk hierbij aan haagplanten zoals Coniferen, Taxus en Buxus, maar ook bodembedekkers als Hedera, Kardinaalmuts, Schildzaad en Engels gras. Heb je een voorkeur voor vaste planten? Geen probleem! Het grote assortiment biedt huis aan tientallen soorten vaste planten zoals; Duizendblad, Monnikskap, Edelweiss, Anemonen, Pluimspirea, Campunela’s, Lupina’s en Klaprozen, maar nog veel meer. Liever planten in pot op je balkon. Dan zijn er ook Fuchia’s, Purperklokjes, Siergrassen, Lavendel en Hulst te vinden. Dit is tevens ook ideaal in de volle grond in je tuin te gebruiken.

 

Veilig en snel je planten in huis en tuin

 

Doordat je veilig en snel kan bestellen en betalen worden je bestelde planten zorgvuldig bij je thuis bezorgd en door de garantie en zorgvuldige verzorgingsuitleg die aangegeven staat op de website ben je verzekerd van succes.

 

Sla je liever wat groter in om je tuin zomer klaar te maken? Dan kan je naast de kleinere planten ook complete bomen bestellen. Zo ben je in je tuin, op het balkon of je terras verzekerd van een goede opvulling met de nodige bloesem en groen in het voorjaar en zomer. De bomen in het assortiment bestaan uit Berken, Esdoorns, Meidoorns, Gouden Regen, Prunus en de altijd mooie Magnolia’s. Vul dit op met mooi siergras zoals o.a. Zegge, Smele, Pampasgras, Bloedgras en Leliegras. Heb je in de wintermaanden liever een wat lege tuin zodat je alles ziet opkomen in de zomer, dan zit je altijd goed met Varens. Varens zijn er ook in diverse soorten. Zo heb je genoeg keus in welke Varen het beste bij jou en jouw tuin past. Zo zijn er Mannetjesvarens, Dubbeloofvarens, Tongvarens, Naald- en Struisvarens.

 

Tot slot kan je ook nog je kale muren of schutting omtoveren in een mooie groene muur met of zonder bloemen. Dankzij een klimop is dit goed mogelijk. Klimop is zowel in het donkergroen als bont te krijgen. Liever met wat meer kleur? Dan zijn er ook Klimhortensia’s te vinden, maar ook Trompetklimmers en het prachtige Blauwe Regen. Kortom er is genoeg aan soorten tuinplanten te vinden op plantegrow.nl voor jouw tuin of balkon. Geniet daarom snel van jouw voorjaarstuin!

amsterdam noord holland

4 mooie woonplaatsen in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is rijk aan steden en dorpen die veel te bieden hebben. Aan de onderkant van de provincie is een groot deel van de Randstad te vinden met plaatsen als Amsterdam en Haarlem. Andere bekende plaatsen in deze provincie zijn Castricum, Zaandam, Wormerveer, Krommenie, Hoorn en Den Helder.

In dit artikel lichten we vier woonplaatsen toe in Noord-Holland die de moeite waard zijn om te overwegen als je op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Amsterdam

Om te beginnen kiezen we natuurlijk om iets te vertellen over Amsterdam. Deze stad is al sinds jaar en dag één van de belangrijkste steden van ons land. Als hoofdstad staat Amsterdam over de hele wereld bekend om zaken zoals het Rijksmuseum, de grachten en natuurlijk als plek waar alle denkbare culturen samenkomen. Deze stad is meer dan alleen het centrum en de musea. Er zijn veel wijken waar ook veel mogelijkheden zijn om een geschikte woning te vinden die bij jou past. Daarbij kun je denken aan bestaande bouw, maar ook aan nieuwbouw Amsterdam.

Castricum

In het midden van de provincie Noord-Holland, gelegen aan de kust met de Noordzee, ligt het dorp Castricum. Deze plaats is centraal gelegen in de provincie en met de auto of de trein kun je snel naar de Randstad reizen. Ben je op zoek naar een mooie plaats om te wonen, dan is Castricum zeker de moeite waard om te overwegen. Daar vind je altijd wel woningen die te koop worden aangeboden en er is ook genoeg aanleiding om te kijken naar de projecten voor nieuwbouw in Castricum.

Zaandam

Net boven de stad Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, ligt de stad Zaandam. Zaandam staat bekend om de typische Zaanse huisjes en de Zaanse Schans. Deze stad kent een mooie geschiedenis en is als grootste stad in de Zaanstreek een populaire toeristische bestemming voor bezoekers vanuit de hele wereld. Als je op zoek bent naar een huis dichtbij de Randstad en snel in Amsterdam wilt zijn, kijk dan eens in Zaandam naar een mooie woning.

Hoorn

Een andere stad met een zeer rijke geschiedenis is de plaats Hoorn. Deze stad is honderden jaren oud wat goed terug te zien is in de bouwwerken die je er vindt. De stad is gelegen aan het Markermeer en ook vanuit deze plaats ben je snel in de Randstad. Door gebruik te maken van de dijk die Enkhuizen met Flevoland verbindt, kun je met de auto ook snel naar de oostelijke kant van het land reizen.

 

Geurkaarsen voor het voorjaar

Geurkaarsen zijn veelzijdige producten die een hoop voor elkaar kunnen krijgen. Het is niet alleen zo dat een lekker geurtje gewoon fijn is in huis. Het kan namelijk ook een hoop andere bijwerkingen hebben. Zo zijn er verschillende geuren die in de vorm van aromatherapie op verschillende manieren goed voor ons kunnen zijn. In deze tekst gaan we kijken wat geurkaarsen precies allemaal kunnen doen, maar ook welke geurkaarsen het beste geschikt zijn voor in het voorjaar.

 

Geurkaarsen
Een geurkaars is een kaars waar een geur aan toe is gevoegd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een olie zijn. Wanneer de kaars dan aangestoken wordt, verspreid de olie zich door het hele huis heen. Hierdoor ontstaat er dus een geur die door het hele huis heen te ruiken is. Dit kunnen een hele hoop verschillende geuren zijn. Welke geur je opbrandt heeft natuurlijk te maken met welke geur elke persoon zelf het lekkerst vindt. Er zijn verschillende geuren die door middel van aromatherapie verschillende effecten op ons kunnen hebben. Je kan bijvoorbeeld denken aan lavendel. Lavendel is een bloem waarvan de olie in verschillende geuren wordt verwerkt. De geur die van de lavendel komt, kan er voor zorgen dan mensen zich ontspannen voelen. Een lavendel kaars zou dus bijvoorbeeld goed in de slaapkamer kunnen staan.

 

Verschillende geurkaarsen voor het voorjaar
Wanneer we denken aan het voorjaar, denken we vaak aan zachte en frisse geuren. Geuren die ons doen denken aan het opkomen van de warmte van de zomer, maar ook aan gras en natuur. Het voorjaar is natuurlijk de tijd waarin de bloemen allemaal weer gaan bloeien en daardoor ook verschillende geuren verspreiden. Het eerste waar we naar kijken in geurkaarsen zijn dus verschillende bloemen. Ctirusbloemen of andere zachte, maar ook frisse bloemen die allemaal een zachte geur verspreiden. Zo zijn er verschillende kaarsen waarin citrus verwerkt zit, maar ook sinaasappelbloesem en magnolia. Wanneer je een combinatie hebt van verschillende soorten bloemen, krijg je een absolute geur die geschikt is voor elk moment, maar helemaal in het voorjaar. Bloemen die ook bij het voorjaar passen zijn bijvoorbeeld rozen of lelies.

Andere geuren die echt passen bij het voorjaar zijn verschillende geuren die te maken hebben met fruit. Denk aan zachte fruitige geuren van bijvoorbeeld kokos, banaan, sinaasappel of aardbei. Lichte noten van deze geuren zorgen voor een echt voorzomers gevoel. Echt een voorjaar gevoel dus.

 

Tot slot
Welke geur je ook kiest, een geurkaars heeft verschillende positieve effecten waardoor het altijd een goed idee is om er eentje te branden. Een lekkere geur hoeft niet altijd lichamelijke effecten te geven, maar kan ook gewoon dienen als lekkere geur in huis. Hier kun je helemaal blij en gelukkig van worden en dat is toch al voldoende? Daarnaast zorgt een kaars met een voorjaarsgeur ervoor dat je helemaal in het voorjaarsgevoel terecht komt. Niet alleen de bloemen buiten staan in bloei, maar ook jij komt weer in de bloei terecht door de geuren van het voorjaar.

 

Bron: atmyhome.nl

 

Het bed is het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer

Heb je je ooit wel eens gerealiseerd dat je tweepersoonsbed het meubel is wat het meeste ruimte in de kamer ontneemt. Door de afmetingen en omvang van het bed beslaat het een groot deel van je kamer. Hierdoor is het van belang dat het bed goed matched met andere meubels die in je kamer staan. Denk bijvoorbeeld aan de nachtkasten of de kledingkast. Hierbij gaat het niet alleen om samenstelling, het creëren van een geheel door gebruik te maken van kleuren en vormen.

Een slaapkamer inrichten

Het belangrijkste is natuurlijk het tweepersoonsbed, dit meubel moet ervoor zorgen dat je goed uitrust in de nacht, zodat je de volgende morgen weer met een goed gevoel je bed uitstapt. Dit omdat je heerlijk hebt geslapen! Een goede nachtrust is de basis voor het vervolg van de dag. Deze zorgt er namelijk voor dat jij je energiek voelt en genoeg hebt gerust om vandaag weer te knallen. Zorg er te allen tijde voor dat je bed groot genoeg is. Een groot bed is jouw lengte + minimaal 20 centimeter. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde genoeg ondersteuning hebt. Na het kiezen van een goed bed is het handig om na te denken over de vloer. Dit omdat sommige mensen het heel vervelend vinden om op een koude vloer te lopen. Wil je een lekkere warme vloer? Dan kun je kiezen voor vloerbedekking, maar ook kun je gaan voor vinyl of parket met een vloerverwarming eronder. Deze zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt.

Wat koop je bij een tweepersoonsbed?

Als je het tweepersoonsbed hebt uitgezocht is het goed om te kijken naar andere meubels in de kamer. Het nachtkastje, en de kasten waar je kleding in opbergt zijn de volgende stap bij het inrichten van je slaapkamer. Denk hierbij aan de kleur van het hout, en of het wel matched met je bed. Verder kun je er ook voor kiezen om een kast te gebruiken als tv meubel. Zo kun je voor het slapen gaan nog even lekker samen een serietje kijken, of een leuke film die op tv komt, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Post navigation