Renovlies behang Hengelo

In deze blog vertellen we jou waarom renovlies behang in Hengelo een goede optie is voor jouw woning of kantoor. Als het gaat om het vernieuwen en verfraaien van je interieur, is renovlies behang een uitstekende keuze. In deze blog verkennen we waarom renovlies behang in Hengelo steeds meer in trek is en waarom het een duurzame en stijlvolle optie is voor wandafwerking.

Duurzaamheid en sterkte

Renovlies behang staat bekend om zijn duurzaamheid en sterkte. Gemaakt van versterkte glasvezels, biedt renovlies behang een robuuste en solide basis voor wandafwerking. Het is bestand tegen scheuren, stoten en andere beschadigingen, waardoor het een ideale keuze is voor langdurig gebruik.

Strakke en naadloze afwerking

Eén van de belangrijkste voordelen van renovlies behang is de mogelijkheid om een strakke en naadloze afwerking te creëren. Het behang wordt aangebracht met een speciale techniek, waardoor naden vrijwel onzichtbaar zijn. Dit zorgt voor een moderne en afgewerkte uitstraling in elke ruimte.

Eenvoudige overschilderbaarheid

Renovlies behang is eenvoudig overschilderbaar, waardoor je de volledige vrijheid hebt om de gewenste kleur en afwerking te kiezen. Of je nu een neutrale tint verkiest of een gedurfde kleuraccent wilt toevoegen, renovlies behang in Hengelo biedt een perfect canvas voor jouw creatieve visie.

Verbergt oneffenheden en scheurtjes

Als je muren kleine oneffenheden, scheurtjes of onregelmatigheden vertonen, is renovlies behang de ideale oplossing. Het behang creëert een gladde en gelijkmatige ondergrond, waardoor imperfecties in de muren worden verborgen en een strakke afwerking ontstaat.

Geluidsisolerend effect

Naast zijn esthetische voordelen heeft renovlies behang ook een geluidsisolerend effect. Het helpt om geluiden te absorberen en draagt bij aan een rustige en comfortabele leefomgeving. Dit maakt het bijzonder geschikt voor zowel woon- als werkruimtes.

Geschikt voor verschillende ondergronden

Renovlies behang is geschikt voor diverse ondergronden, waaronder gipsplaat, beton en bestaand stucwerk. Hierdoor is het een veelzijdige keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het kan worden toegepast op vrijwel elke gladde en stabiele muur.

Professionele installatie voor optimaal resultaat

Hoewel renovlies behang een uitstekende keuze is, is het belangrijk om de installatie aan professionals over te laten voor het beste resultaat. In Hengelo zijn er ervaren vakmensen die gespecialiseerd zijn in het correct aanbrengen van renovlies behang, waardoor je verzekerd bent van een perfecte afwerking.

De charme van antieke wandklokken

Antieke wandklokken zijn fascinerende kunstwerken en een getuigenis van menselijke vindingrijkheid in tijdmeting. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, vertellen deze klokken verhalen van ambacht, design en dagelijks leven door de eeuwen heen.

Geschiedenis en ontwikkeling

De geschiedenis van de antieke wandklok is een spiegel van technologische innovatie en veranderende smaak. Vroege klokken waren vaak groot en lomp met complexe mechanismen. Door de eeuwen heen werden ze steeds verfijnder en sierlijker, met verbeteringen in nauwkeurigheid en ontwerp. Nederlandse, Franse en Engelse meesters waren vooraanstaande makers, elk met hun unieke stijl en techniek.

Esthetiek en stijlen

De schoonheid van antieke wandklokken ligt in hun diversiteit. Van de statige grootvaderklokken tot de sierlijke comtoise klokken, elke stijl weerspiegelt de mode en kunst van zijn tijd. Houtsnijwerk, verguldsel, schilderijen en ingelegd werk zijn maar enkele voorbeelden van de vakmanschap die in deze klokken te vinden zijn. Verzamelaars waarderen ze om hun esthetische aantrekkingskracht en de sfeer die ze aan een ruimte geven.

Mechanisme en onderhoud

Het hart van een antieke klok is het mechanisme. Pendules, gewichten en tandwielen werken samen om de tijd nauwkeurig te houden. Dit vereist regelmatig onderhoud en soms restauratie, een vaardigheid die gespecialiseerde klokkenmakers bezitten. Een goed onderhouden antieke klok kan nog steeds zeer nauwkeurig zijn en een leven lang meegaan.

Verzamelen en waarderen

Antieke wandklokken zijn populaire verzamelobjecten. Hun waarde wordt bepaald door leeftijd, zeldzaamheid, conditie en vakmanschap. Sommige zeldzame exemplaren kunnen zeer waardevol zijn, terwijl andere meer sentimentele waarde hebben. Beginnende verzamelaars worden aangemoedigd om te leren over de verschillende stijlen en perioden en om klokken te kopen bij gerenommeerde dealers.

Conclusie

Antieke wandklokken zijn meer dan tijdwaarnemers; het zijn erfstukken die verhalen vertellen over ambacht, kunst en het dagelijks leven in vroegere tijden. Of je nu gefascineerd bent door hun geschiedenis, hun vakmanschap bewondert, of gewoon geniet van hun schoonheid, deze klokken zijn een tijdloze aanwinst voor elk huis. Met zorg en aandacht kunnen ze generaties lang meegaan, elke seconde markerend met een tik die echo’s door de geschiedenis.

Vliesbehang in Hengelo

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en stijlvolle manier om de muren van je huis in Hengelo te verfraaien, dan is vliesbehang een uitstekende keuze. Vliesbehang biedt niet alleen visuele voordelen, maar ook praktische eigenschappen die je interieur naar een hoger niveau tillen. In deze blog ontdek je waarom vliesbehang een populaire keuze is in Hengelo en hoe het kan bijdragen aan de uitstraling van je woning.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een type behang dat bestaat uit een combinatie van papier en textielvezels, versterkt met een laag vlies aan de achterkant. Dit vlies zorgt ervoor dat het behang gemakkelijk op de muur kan worden aangebracht met behulp van lijm, zonder dat er inweektijd nodig is.

De voordelen van renovlies behang

  • Eenvoudige aanbreng: het vlies aan de achterkant maakt het aanbrengen van vliesbehang een stuk eenvoudiger en sneller dan traditioneel behang.
  • Duurzaamheid: vliesbehang is duurzaam en scheurbestendig, wat resulteert in een langere levensduur en minder kans op beschadigingen.
  • Overlappingen en naadloze afwerking: vliesbehang kan naadloos worden aangebracht, met minimale zichtbare naden of overlappingen.
  • Gemakkelijk te verwijderen: vliesbehang kan gemakkelijk van de muur worden verwijderd zonder dat er resten of beschadigingen achterblijven.
  • Veelzijdigheid in ontwerp: Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende designs, patronen en texturen, waardoor je volop keuze hebt om je interieur te personaliseren.

Toepassingen van vliesbehang

  • Woonkamers: geef je woonkamer een nieuwe look met vliesbehang in een elegant design dat past bij je stijl.
  • Slaapkamers: creëer een rustgevende sfeer in je slaapkamer met vliesbehang in zachte kleuren en subtiele patronen.
  • Kinderkamers: laat de verbeelding van je kinderen de vrije loop met speels en kleurrijk vliesbehang.
  • Gangen en trappenhuizen: Voeg karakter toe aan gangen en trappenhuizen met opvallend vliesbehang.
  • Keukens en badkamers: kies voor vochtbestendig vliesbehang in keukens en badkamers voor een praktische en stijlvolle wandafwerking.

Met vliesbehang in Hengelo kun je je muren op een praktische en stijlvolle manier transformeren. Of je nu op zoek bent naar een subtiele textuur, een gedurfd patroon of een rustgevend design, vliesbehang biedt een breed scala aan mogelijkheden om je interieur te verrijken. Kies voor vliesbehang en geef je huis een frisse en eigentijdse uitstraling.

De rol van interieurontwerp bij het creëren van de perfecte leefruimte

Het interieurontwerp is bepalend voor de sfeer en de functionaliteit van je leefruimte. Het gaat niet alleen om het kiezen van de juiste meubels en kleuren, maar ook om de combinatie van verschillende elementen, zoals verlichting, texturen en accessoires. Een goed ontworpen interieur kan de kwaliteit van je leven verbeteren, terwijl een slecht ontwerp het omgekeerde kan doen. In deze blog bespreken we de rol van interieurontwerp bij het creëren van een perfecte leefruimte. CEKA Nederland is erg handig in het verdere proces.

Het creëren van een harmonieuze sfeer

Een van de belangrijkste voordelen van interieurontwerp is dat het kan bijdragen aan het creëren van een harmonieuze sfeer die past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Door de juiste kleuren, stoffen, en texturen te combineren, kan een interieurontwerper een ruimte creëren die een gevoel van rust en welzijn uitstraalt. Door bijvoorbeeld warme kleuren zoals geel en oranje te kiezen kan je een gezellige en warme sfeer creëren.

Verbeteren van de functionaliteit

Een ander belangrijk aspect van interieurontwerp is om de functionaliteit van de leefruimte te verbeteren. Door rekening te houden met de lay-out en het plaatsen van meubels kan een interieurontwerper een ruimte creëren die efficiënt en praktisch is. Het kiezen van multifunctionele meubels en het creëren van opbergruimte kan ervoor zorgen dat de leefruimte niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Een goed doordacht ontwerp kan ervoor zorgen dat elke vierkante meter van de ruimte maximaal benut wordt.

Optimaliseren van de verlichting

Licht is een van de belangrijkste elementen van interieurontwerp en heeft een grote invloed op de sfeer van de ruimte. Door te experimenteren met verschillende soorten verlichting, zoals ambachtelijke verlichting, accentverlichting en algemene verlichting kan een interieurontwerper de juiste balans vinden tussen functioneel en sfeervol licht in een ruimte. Het gebruik van dimmers kan er ook voor zorgen dat de verlichting kan worden aangepast aan de behoeften van de bewoners.

Toevoegen van persoonlijkheid en charme

Een goed ontworpen interieur is niet alleen functioneel en stijlvol, maar ook persoonlijk en charmant. Een interieurontwerper kan helpen om de persoonlijkheid en stijl van de bewoners te weerspiegelen in het interieurontwerp. Het toevoegen van accessoires, zoals kunstwerken, kussens en vazen, kan een ruimte extra charme en persoonlijkheid geven. Een goede interieurontwerper zal samenwerken met de bewoners om ervoor te zorgen dat het interieurontwerp past bij hun persoonlijkheid en behoeften.

Verhogen van de waarde van de woning

Tot slot kan een goed ontworpen interieur de waarde van je woning verhogen. Door te zorgen voor een aantrekkelijke en functionele leefruimte, verhoogt het interieurontwerp de waarde van de woning en maakt het deze aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het kan ook zorgen voor een betere verkoopprijs voor de woning.
In deze blog hebben we onderzocht hoe interieurontwerp een belangrijke rol speelt bij het creëren van een perfecte leefruimte. Een goed ontwerp kan zorgen voor een harmonieuze sfeer, verbeteren van de functionaliteit, optimaliseren van de verlichting, toevoegen van persoonlijkheid en charme, en verhogen van de waarde van de woning. Of je nu een huis gaat bouwen of een bestaande woning wilt renoveren, het inhuren van een interieurontwerper kan ervoor zorgen dat je de leefruimte krijgt die je altijd al hebt gewild. Neem dan contact op met een interieurontwerper voor een adviesgesprek. Deze website biedt u nog meer informatie!

Voordelen van mechanische ventilatie

Bij het handhaven van de luchtkwaliteit binnenshuis is mechanische ventilatie een uiterst belangrijke overweging. Dit type ventilatie biedt een aantal voordelen die zowel het comfort als de gezondheid van je huis of werkplek aanzienlijk kunnen verbeteren. Van het verminderen van allergenen in de lucht tot het verbeteren van de energie-efficiëntie, er zijn talloze voordelen verbonden aan het laten installeren van mechanische ventilatie.

Verbeterde luchtkwaliteit door mechanische ventilatie

Een betere luchtkwaliteit is van groot belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Met de toenemende verstedelijking en het aantal verontreinigende stoffen in de lucht is het steeds belangrijker om ons te richten op manieren om de luchtkwaliteit te verbeteren. Mechanische ventilatie kan hierbij een grote rol spelen. Door middel van dit systeem wordt er continu verse lucht binnengebracht en vervuilde lucht afgevoerd. Daarnaast kan een goede luchtkwaliteit ook bijdragen aan een betere nachtrust en minder stress. 

Gezondheidsvoordelen van mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie wordt steeds gebruikelijker in moderne gebouwen en huizen. Maar wist je dat het niet alleen de luchtvochtigheid regelt en geuren elimineert, maar ook talrijke gezondheidsvoordelen biedt? Een mechanisch ventilatiesysteem helpt bij het verminderen van luchtverontreiniging en allergenen, waardoor mensen met astma en allergieën minder symptomen ervaren. Bovendien kan het helpen om de verspreiding van ziekten te beperken, vooral in drukke openbare gebouwen en kantoren. Het is algemeen bekend dat buitenlucht de voorkeur verdient, maar een mechanisch ventilatiesysteem biedt een essentiële oplossing voor situaties waarin natuurlijke ventilatie niet mogelijk is. 

Mechanische ventilatie verlaagt energiekosten

Wist je dat het optimaliseren van de centrale afzuiging van je pand een enorm verschil kan maken in de energiekosten? Het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem kan de verliezen van warmte en koeling door ventilatie aanzienlijk verminderen en een optimale luchtkwaliteit garanderen. Zo wordt er alleen geventileerd wanneer dit nodig is, in plaats van voortdurend lucht naar binnen te halen en te verwarmen of te koelen. Dit kan resulteren in een aanzienlijke reductie van de energiekosten en zal bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke woon- en werkomgeving.

Waarom de marmeren keukentrend een blijvertje is?

De marmeren keuken trend heeft de laatste tijd de overhand gekregen, en het is geen wonder waarom. Met zijn tijdloze schoonheid en veelzijdigheid kan marmer worden gebruikt om een luxueuze uitstraling te creëren die heel wat zal doorstaan. Laten we eens nader bekijken waarom dit klassieke materiaal zo’n populaire keuze is als het gaat om keukenontwerp.

Gemak van schoonmaken

Een van de belangrijkste redenen voor de heropleving van de populariteit van marmer voor keukens is het gemak van schoonmaken. Marmeren werkbladen zijn van nature vlekbestendig, dus ze vereisen geen speciale reinigingsmiddelen of behandelingen. Je hoeft ze alleen regelmatig af te vegen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Dit maakt marmer zeer geschikt voor drukke huishoudens waar morsen onvermijdelijk is!

Tijdloze schoonheid

Marmer is altijd synoniem geweest met luxe, en het is gemakkelijk te zien waarom. De opvallende aders en unieke patronen maken het een aantrekkelijke optie voor elke keuken ontwerpstijl. Of je nu op zoek bent naar iets moderns of traditioneels, er is altijd wel een marmersoort die perfect aan je wensen voldoet. En omdat marmer zo duurzaam is, hoef je je niet snel zorgen te maken over het vervangen van je werkbladen – waardoor het een uitstekende langetermijninvestering in je huis is.

Veelzijdigheid

Naast zijn natuurlijke schoonheid biedt marmer ook veel veelzijdigheid als het gaat om het ontwerpen van een keukenruimte. Van werkbladen en achterwanden tot gootsteenranden en vloertegels, marmer kan in vrijwel elk deel van de keuken worden gebruikt – inclusief de moeilijk bereikbare plekken achter kasten of apparaten! En omdat elk type marmer uniek is in kleur en patroon, kun je de ruimte aanpassen zoals je wilt zonder dat je zorgen hoeft te maken over te veel “matchy-matchy”.

De marmeren keuken trend is een van de tijdloze trend. Het gemak van het schoonmaken en eindeloze design mogelijkheden, het is gemakkelijk te zien waarom meer mensen zijn die dit klassieke materiaal kiezen voor hun keuken. Of je nu een complete verbouwing plant of slechts enkele belangrijke elementen in je bestaande ruimte wilt bijwerken, het toevoegen van enkele prachtige stukken Italiaans marmer kan precies zijn wat je nodig hebt! 

Bron: www.purenaturalstone.com/

De voordelen van keramische tegels voor je huis

Ben je op zoek naar een vleugje verfijning en stijl in je huis? Dan zijn keramische tegels een uitstekende keuze. Dit tijdloze materiaal kan elke ruimte in je huis direct opwaarderen. Of je nu op zoek bent naar een beetje flair in je keuken of badkamer, keramische tegels kunnen de klus klaren! In deze blogpost verkennen we enkele van de vele voordelen van keramische tegels en hoe ze het uiterlijk van je huis kunnen verbeteren. 

Duurzaamheid 

Een van de grootste voordelen van keramische tegels is hun duurzaamheid. Ze zijn ongelooflijk sterk en licht, wat betekent dat ze niet snel zullen barsten of breken. Bovendien worden ze niet beschadigd door vocht, waardoor ze perfect zijn voor badkamers en keukens waar de luchtvochtigheid vaak hoger is. Keramische tegels zijn ook uitstekend bestand tegen vlekken, waardoor ze na verloop van tijd gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. 

Verscheidenheid 

Keramische tegels zijn er in verschillende vormen en maten en in kleuren en patronen die passen bij elke smaak of voorkeur. Van klassiek wit tot modern grijs en zwarte zeshoeken, er zijn eindeloos veel opties als het gaat om keramische tegel ontwerpen. En met hun veelzijdigheid en betaalbaarheid is het gemakkelijk om iets te vinden dat in bijna elk budget past zonder afbreuk te doen aan de stijl. 

Onderhoud 

Keramische tegels zijn een zeer onderhoudsarme vloerbedekking die een minimale inspanning vereist als het gaat om schoonmaken en onderhoud. Het enige wat nodig is, is een dweil of bezem met een mild schoonmaakmiddel bij gelegenheid en voila! je heeft een prachtige vloer die er het hele jaar door als nieuw uitziet! En omdat ze zo duurzaam zijn, gaan ze jaren mee zonder dat er reparaties of vervangingen nodig zijn, tenzij je het uiterlijk volledig wilt veranderen.  

Keramische tegels zijn een van de meest populaire vloermaterialen op de markt van vandaag vanwege zowel de schoonheid als de duurzaamheid. Het is gemakkelijk te installeren, weinig onderhoud als het gaat om reiniging, verkrijgbaar in een scala van kleuren en stijlen, en zal jaren duren zonder reparaties of vervanging! Voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare manier om zijn keuken- of badkamer vloer op te knappen, is een keramische tegel zeker het overwegen waard! Met zijn tijdloze uitstraling gecombineerd met hedendaagse design trends, kan dit materiaal direct elegantie brengen in elke kamer van je huis zonder de bank te breken. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.ceramicavloeren.nl/.

Tips bij het inrichten van showrooms

De belangrijkste functie van een showroom is informatie verschaffen over producten en laten zien waarom deze producten zo interessant zijn voor klanten. Dat wordt gedaan door de producten uit te stallen. De klanten kunnen ze dan op hun gemak bekijken. De textielframes van EFKA passen uitstekend in een showroom. Ze kunnen worden gebruikt om ondersteunende sfeerbeelden van de producten te tonen of om gedetailleerde informatie te verstrekken. Een functie die daar goed mee kan worden gecombineerd is die van flexibele wand. De 3d textielframes zijn namelijk geschikt om er een vergaderhoek mee af te scheiden.

Wat zijn 3d textielframes?

Iedereen is bekend met de aluminium frames waar prints op textiel in kunnen worden gehangen. Deze frames worden aan een wand gemonteerd en vallen enorm op, vooral als er voor een bijzondere afbeelding wordt gekozen. De 3d textielframes kunnen in allerlei vormen worden gemaakt. Het materiaal waarvan de frames worden gemaakt zijn te buigen, zodat er ronde frames mee kunnen worden gemaakt. Voor rechte hoeken kunnen de frames met koppelingen aan elkaar worden gemaakt. De mogelijkheden worden hierdoor enorm uitgebreid. Je kunt kubussen maken, ronde frames, ovalen en zelfs cilinders. Die kunnen overal in een showroom worden neergezet.

Toepassing van 3d frames

3D textielframes kunnen volledig op maat worden gemaakt. Online kunnen de maten worden doorgegeven en dan zal het team de frames voor je maken. Enkele dagen later worden ze bezorgd. 3D textielframes zijn met behulp van een zware voet op de bodem te plaatsen. Maar omdat ze heel weinig wegen kunnen ze ook worden opgehangen aan plafonds. Vooral bij de 3d frames is het handig dat de frames aan beide zijden van een textielprint kunnen worden voorzien. Een ovale scheidingswand kan daardoor aan één zijde een rustige afbeelding krijgen en aan de andere zijde reclame.

Geïntegreerde verlichting

Textielframes vallen veel meer op als ze goed worden verlicht. Dat kan worden gedaan door er spots op te richten. Het is echter best lastig om de afbeelding op een frame goed uit te lichten. Het slimme van de textielframes van EFKA is, dat ze voorzien kunnen worden van ingebouwde verlichting. Daarvoor zijn meerdere systemen beschikbaar. Voor wat kleinere frames kan worden gekozen voor krachtige leds in de framerand. Een andere optie is een reeks leds die het textieldoek vanaf de achterzijde verlichten. Het voordeel van dit systeem is dat het licht kan worden gedimd.

De kosten gietvloer, door welke factoren worden ze bepaald?

Er is door de jaren heen eigenlijk best heel wat niet alleen gezegd, maar zeker ook geschreven over de kosten gietvloer. Dat is uiteraard voornamelijk het gevolg van het feit dat er kan worden vastgesteld dat de populariteit van dit type vloer door de jaren heen aanzienlijk is toegenomen. Dit heeft geresulteerd in een sterk toegenomen aantal vragen over het kostenplaatje waar je bij het aanschaffen van een dergelijke vloer rekening mee dient te houden. Is het voor jou ook nog niet meteen duidelijk hoe deze prijs nu precies tot stand komt? Laten we daar dan vooral snel even verandering in brengen!

In de basis bepaald door het type gietvloer waarvoor je kiest

De kosten gietvloer waar je rekening mee moet houden worden in de basis natuurlijk bepaald door het type vloer waar je gebruik van wenst te maken. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen enerzijds de epoxyvloer en anderzijds de polyurethaan gietvloer. Voor deze laatste geldt dat ze er bekend om staat in de praktijk net wat duurder te zijn. Toch geniet deze bij veel mensen vaak de voorkeur ten opzichte van een andere vloer zoals bijvoorbeeld de epoxyvloer. Dat niet in het minst omdat je hierbij zonder probleem gebruik kan maken van vloerverwarming. Dat wil bij een epoxyvloer nog wel eens anders zijn. Hier moet je dus zeker en vast aandachtig voor zijn.

Welke rol speelt de totale oppervlakte?

Voor de kosten gietvloer waar je rekening mee moet houden geldt dat ze in de praktijk worden bepaald door verschillende factoren. Zoveel zal je ondertussen wellicht wel al duidelijk zijn. Eén van de zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien is de totale oppervlakte waarover de vloer moet worden gerealiseerd. Hoe groter die oppervlakte is, des te hoger uiteraard de totale kostprijs zal komen te liggen, maar des te beperkter de prijs per vierkante meter wordt. Dit althans wanneer het karwei in één keer kan worden uitgevoerd. Dit maakt duidelijk dat het in de praktijk altijd de moeite waard is om ervoor te kiezen om de volledige oppervlakte in één keer te laten behandelen. Dit niet in het minst omdat de kosten gietvloer op deze manier sterk kunnen worden ingeperkt.

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

Welke extra kosten kunnen er nog worden aangerekend?

Er zijn in de praktijk ook nog een aantal extra kosten gietvloer waarmee je kan worden geconfronteerd. Het is namelijk niet zelden het geval dat veel mensen blijken te beschikken over zeer specifieke eisen en verwachtingen voor wat het realiseren van hun gietvloer betreft. Dit heeft in de praktijk als gevolg dat de standaard kosten doorgaans nog een stukje hoger kunnen zijn gelegen. Dat is dan concreet het gevolg van bijvoorbeeld de vereiste aanwezigheid van uitzettingsvoegen of wat bovendien ook te denken van mensen die plinten willen om hun vloer mee af te werken? Dit zijn uiteraard stuk voor stuk zaken die mogelijk zijn, alleen is het wel zo dat ze altijd een bepaalde invloed zullen uitoefenen op de kosten gietvloer. Hier zal je dan ook bij voorkeur wel bij stil willen staan.

3 redenen om antieke lampen in je woning te nemen

Antieke lampen zie je in steeds meer woningen terug. Maar wat maakt de lampen zo populair? Dat lees je in dit artikel. We zetten 3 redenen op een rijtje om voor antieke lampen in je woning te gaan. En weet je niet precies wat je je voor moet stellen bij een antieke lamp? Kijk eens naar een overzicht van deze klassieke lampen. Zo krijg je er een beter beeld bij. 

1: Antieke lampen brengen karakter in je interieur

De eerste en misschien wel de meest belangrijke reden om voor antieke lampen te gaan, is omdat ze karakter brengen in je woning. De antieke lampen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen fungeren als een echte blikvanger in huis. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp met gesigneerd glas, een lamp met bronzen details of een lamp in de vorm van een kandelaar. 

Het zijn stuk voor stuk voorwerpen met een verhaal. Die op een leuke manier licht brengen in de woning. Zo zijn de lampen letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje te noemen. 

2: Antieke lampen matchen met veel woonstijlen

Een groot voordeel van een antieke lamp is dat de lamp in veel woonstijlen goed tot zijn recht komt. Of je nu een landelijke woonstijl, een vintage woonstijl of een scandinavisch interieur hebt, er is altijd wel een geschikte plek voor de lamp. De klassieke vormgeving geeft een vintage sfeer aan de woning, en dat matcht leuk met allerlei soorten woonstijlen. 

3: Allerlei soorten en vormen

Ga je voor een klassieke antieke lamp, dan zie je al snel dat er veel verschillende soorten zijn. Daarom zit er voor iedere woning of iedere plek in huis wel een geschikte variant tussen. Of dat nu een hanglamp, een wandlamp, een plafonnière of een tafellampje is. 

Los van de verschillende soorten, hebben de lampen ook diverse looks. Onder antieke lampen valt bijvoorbeeld een kroonluchter, maar ook een brocante lamp. Qua materialen wordt er veel gewerkt met glas, maar kun je ook brons tegenkomen. De kleuren variëren net zo goed. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt en wat het best bij je woning past.


Post navigation