welke verlichting

Welke verlichting moet ik kopen?

Het kopen van verlichting is tegenwoordig een stuk ingewikkelder geworden dan een aantal jaar geleden. Daar waar je vroeger “gewoon” een lamp ging kopen, heb je nu legio keuzemogelijkheden die de keuze niet altijd makkelijker maken. Van verschillende soorten licht tot de verschillende werkingen. In deze blog geven wij tips welke verlichting je moet kopen.

1. Verlichting voor thuis

Als je op zoek bent naar verlichting voor thuis ben je waarschijnlijk op zoek naar verlichting die een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Of het nu gaat om de woonkamer, eetkamer of slaapkamer, maakt weinig uit. De sfeer van de verlichting is hier belangrijk. Ga daarom op zoek naar verlichting met een warme licht temperatuur, welke wordt uitgedrukt in graden Kelvin (K). Ben je op zoek naar inbouwspots met een warme lichtkleur? Dan moet je kijken naar een K van 3000 of lager. Ben jij voor thuis op zoek naar verlichting voor een vochtige plek zoals boven het fornuis of in de badkamer? Dan is sfeer waarschijnlijk minder belangrijk dan de mate waarin de verlichting tegen vocht kan. Dit wordt weer uitgedrukt in IP waarde. Bepaal daarom eerst op welke plek je de verlichting gaat ophangen zodat je weet welke IP verlichting je nodig hebt.

2. Verlichting voor op kantoor

Daar waar verlichting voor thuis voornamelijk gaat over sfeer, is dat op een kantoor wel anders. Licht zorgt namelijk ook voor extra energie en concentratie. Op een kantoor zal je daarom geen inbouwspots vinden, maar eerder LED Panelen met een heldere licht temperatuur. Het voordeel van LED in een kantoor is dat je geen flikkerend licht meer hebt. Dat is iets wat met oude TL buizen nog wel regelmatig voorkomt. Flikkerend licht zorgt niet alleen voor een slechtere concentratie, maar kan ook nog eens leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn.

3. Verlichting voor buiten

Naast de verlichting voor thuis of op kantoor heb je natuurlijk ook nog buiten verlichting. Denk hierbij aan tuinverlichting, veranda verlichting of verlichting voor in de schuur. Ook dit is niet hetzelfde als de verlichting van binnen. Ook hier moet je namelijk rekening houden met een hoge IP waarde om te voorkomen dat de verlichting kapot gaat door vocht. Daarnaast zijn er ook nog speciale lampen voor buiten, zoals verlichting met sensor. Deze zijn behalve energiezuinig ook nog eens goed als inbraakpreventie. Inbrekers schrikken namelijk van het licht dat na beweging aangaat, waarna ze zich waarschijnlijk uit de voeten maken.

 

 

Hoe wordt Solid Surface geproduceerd?

Solid Surface is een oppervlaktemateriaal met veel bijzondere eigenschappen. De toepassingen van dit product zijn dan ook eindeloos. Het is mogelijk om dit materiaal te gebruiken in keukens, badkamers en andere ruimtes waar bijvoorbeeld vocht komt kijken. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van Solid Surface in bedrijven als ziekenhuizen, scholen, restaurants en andere bedrijven. De eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal goed schoongehouden kan worden, makkelijk te plaatsen is, bijna niet kan beschadigen en niet poreus is. Zeer interessant natuurlijk, maar hoe wordt het materiaal gemaakt?

Productie

Solid Surface wordt gemaakt door een mix van verschillende componenten samen te voegen. Door de werkwijze van de producent is het dan ook mogelijk om nagenoeg elke bestelling op maat te maken. De mix die gemaakt wordt voor de productie van het materiaal bestaat uit een combinatie van polyesterhars en bauxietpoeder. Om voor een specifieke kleur te zorgen wordt er ook een kleurstof in elke gewenste kleur toegevoegd. Deze ingrediënten worden elkaar gemengd en vervolgens verhit tot een bepaalde temperatuur. De basis voor Solid Surface is nu gemaakt.

Verwerking

Het is nu belangrijk dat het halffabricaat zo verwerkt wordt tot een eindproduct. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. De substantie kan in een mal worden geïnjecteerd zodat er een bepaalde vorm uit tevoorschijn komt. Dit kan allemaal op maat en volgens de wensen van de klant. Het is ook mogelijk om Solid Surface in platen te produceren zodat dit later kan worden verwerkt. Verder zijn er mogelijkheden tot het maken van blokken, bladen en andere vormen die in elke maat besteld kunnen worden. Als het materiaal verwerkt is moet het vervolgens uitharden. Dan kan het op maat worden gesneden en kunnen eventueel verschillende delen worden samengevoegd. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van een speciale lijm die ervoor zorgt dat de gelijmde delen als één geheel samenkomen zonder naden.

Plaatsen

Als deze verwerking helemaal klaar is, dan kan het materiaal naar de klant voor de plaatsing. Afhankelijk van de vorm en de eigenschappen kan het worden verwerkt in bijvoorbeeld een keuken of een badkamer. Doordat het materiaal bestand is tegen krassen, chemische stoffen en goed schoon te houden is, wordt het ook veel toegepast in bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en de horeca. Het product wordt dan ook door professionals geïnstalleerd. Zo kan het zijn dat er ter plaatse nog aanpassingen moeten worden gedaan in de vorm van het op maat zagen van materiaal of bijwerken van het product. Met Solid Surface kun je jarenlang genieten van de beste kwaliteit op het gebied van oppervlaktematerialen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat er allemaal mogelijk is met dit product? Lees meer op de website van Marlan.com en laat je inspireren.

De juiste bank voor het hele gezin en jouw lifestyle

Het middelpunt van bijna iedere woonkamer is wel een bank. Dat is toch de plek waar je, naast je bed, het meeste van de tijd thuis doorbrengt. Hoe lekker is het niet om ’s avonds op de bank te kruipen met een televisieprogramma of een goed boek? Bij Homedeco kun je een een selectie verschillende banken vinden. De bank die jij kiest moet natuurlijk wel passen bij jouw levensstijl.

 

Veel bezoek
Als je een gezelligheidsmens bent die graag familie en vrienden over de vloer heeft dan kan een hoekbank heel geschikt zijn. Hier kun je veel mensen op kwijt en heb je ook nog eens een plek om uitgebreid te liggen als je eens een avondje alleen bent. Hoekbanken zijn er in verschillende maten. Je hebt hoekbanken voor 6, 8 of zelfs tien personen. En het voordeel van een hoekbank is dat er geen leuningen in de weg zitten en er dus altijd wel iemand bij kan schuiven. Spelletjesavonden, karaoke of gewoon even gezellig bij elkaar komen, met een hoekbank heb je altijd plek.

 

En stel samen
Als stel heb je niet veel nodig. Een tweezitsbank, hetzij met een stel leunstoelen, kan dan al genoeg zijn. Je creëert zo al snel een gezellige zithoek door bij de tweezitter en/of leunstoelen een koffietafel/salontafel en nog wat kleinere tafeltjes te plaatsen. Ook twee kleine banken of love Seats kunnen een fijne sfeer geven waarbij jullie knus bij elkaar kunnen zitten maar ook allebei een eigen plek kunt opzoeken. Daarnaast is het ook fijn wat extra zitplek te hebben voor het geval je eens wat gasten ontvangt. Daarvoor kun je ook een stel decoratieve stoelen aanschaffen die eens in de zoveel tijd eens gebruikt kunnen worden als je bezoek hebt.

 

Een gezin met jonge kinderen
Voor een gezin met jonge kinderen kunnen verschillende soorten banken geschikt zijn. Ook hier is de hoekbank weer een aardig alternatief omdat die genoeg ruimte biedt voor alle gezinsleden. Maar ook twee banken tegenover elkaar of hoeks op elkaar kunnen een goede optie zijn zodat iedereen een eigen plek heeft. Wel moet je aandacht schenken aan het soort materiaal waar de bank van is gemaakt. Leren banken zijn gemakkelijk schoon te houden maar ook vatbaar voor krassen. Met drukke kinderen die veel raggen op de bank is leer dus misschien niet het beste idee. Stof heeft dan weer als nadeel dat hij lastig te reinigen is als er per ongeluk een keer drinken of iets anders overheen gaat.

 

Een gezin met tieners
Tieners hebben ruimte voor zichzelf nodig. Dicht op elkaar zitten is dan juist wat je niet wilt. daarom kun je het beste verschillende zitplekken realiseren. Het meest voorkomende is een set van een driezitsbank en tweezitsbank al dan niet met een set bijpassende leunstoelen. Een andere optie is het in elkaar zetten van een hoekbank door middel van losse hockers. Op die manier heb je één grote bank waar je met z’n allen op kunt zitten maar ook losse componenten die je los kunt maken als je apart wilt zitten.

amsterdam

Verhuizen naar Amsterdam, waar houd je rekening mee?

Een verhuizing is sowieso al een hele klus, maar in een stad als Amsterdam kan het soms een werkelijk obstakel zijn. Het is in de stad niet raar om 5 trappen omhoog te moeten voordat je in je mooie huisje bent. In sommige panden is er niet eens een lift aanwezig, waardoor een buitendeur lift geregeld zal moeten worden om het bankstel naar boven te hijsen. Wanneer jij dus een prachtig appartementje in Amsterdam hebt weten te bemachtigen, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je hieronder een kort overzicht.

Aan wie geef ik het door
Allereerst, is het natuurlijk belangrijk om je familie en vrienden op de hoogte te stellen van je verhuizing. Zij kunnen dan eventueel helpen met de verhuizing en kijken niet langer raar op als jij ineens een housewarming geeft. Naast je naasten, zul je het ook door moeten geven aan derden. De gemeente is hier een belangrijke van. Schrijf je op tijd in bij je nieuwe gemeente. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via een online formulier, waarnaar je adres gewijzigd zal worden. Indien je dit niet op tijd doet, kun je een dikke boete ontvangen. Zo wil niemand van start gaan in de nieuwe woning. Je kan bij de gemeente ook een overzicht aanvragen, waarin aan staat gegeven waar je adres nu is doorgevoerd. Zo kun je gemakkelijk zien aan wie of welk bedrijf jij persoonlijk je nieuwe adres nog moet doorgeven.

Ruimtes opmeten
Na de adreswijzigingen, kun je dan eindelijk aan de slag in je nieuwe huisje. De muren kunnen geverfd worden en de nieuwe vloer kan gelegd worden! Wees alleen niet te enthousiast met het aanschaffen van nieuwe meubels. Althans, nog niet. Amsterdamse appartementen hebben vaak beperkte ruimte en het is daarom belangrijk dat je elke ruimte in je huis goed opmeet. Schrijf deze afmetingen uit, zodat je voor jezelf van elke kamer een goed inzicht krijgt. Je kunt de meubels hier op aanpassen, zodat je huis geen volgepropte bom lijkt.

Interieur aanschaffen
Dan kan de pret eindelijk beginnen. Je weet hoe groot je ruimtes zijn en je kan eindelijk nieuw interieur aanschaffen. Leuk! Na wat catalogussen te hebben afgespeurd weet jij precies wat je wilt hebben. Toch kun je ook hier niet alles maar blindelings aanschaffen. Je moet je van te voren wel bedenken hoe je al deze spullen gaat vervoeren. Sommige woningspeciaalzaken hebben een bezorgservice, maar dat zit niet altijd bij de prijs inbegrepen. Het is daarom verstandig om van te voren te kijken wat voor jou goedkoper is. Je kan altijd zelf nog voor vervoer zorgen via auto huren amsterdam. Zo heb je gemakkelijk en snel een grotere auto of bus om je spullen in een keer te vervoeren.

Deze zaken niet alleen van toepassing wanneer je naar Amsterdam verhuist. Het is eigenlijk voor elke stad wel van toepassing. Je kan dus ook vervoer regelen via bijvoorbeeld auto huren rotterdam.

Woondecoratie brandwerend impregneren: hoe en waarom

In vrijwel ieder huis of kantoor zijn wel woondecoratie te vinden die bijzonder kwetsbaar zijn qua brandveiligheid. Een achilleshiel zeg maar of de zwakste schakel. Deze woondecoratie zien er wellicht fraai uit, maar brengen risico met zich mee. Ze vatten snel vlam, branden in rap tempo af en dragen bij aan de verspreiding van de brand.

Betekent dit dat we allemaal maar Spartaans moeten gaan wonen? Nee bepaald niet. Maar wel dat we bepaalde maatregelen in acht willen nemen om de risico’s tot een aanvaardbaar minimum terug te brengen. De meest voorname manier om dit voor elkaar te boksen is brandwerend impregneren.

Uitgelicht: http://www.royalsafety.nl/

Wanneer een woondecoratie object brandwerend geïmpregneerd is betekent dit voor de goede orde niet dat deze compleet ‘brand proof’ zou zijn. Zo werkt het niet. Wel is het zo dat deze dan een stuk minder snel zal afbranden waardoor de brand zich significant minder snel kan verspreiden. Dit verschaft extra tijd voor mensen om het pand te ontvluchten of om maatregelen te nemen om een grote catastrofale brand te voorkomen.

Leestip: http://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/brandbeveiliging/brandvertragend-impregneren/

Enfin, je wilt extra oppassen met textiel woon objecten en decoratie. Niet alleen zijn deze uitermate brandbaar. Maar wanneer je goedkope middelen aanschaft om deze te bewerken zal dit een nadelige invloed hebben op het uiterlijk van deze objecten. Kies dus voor een hoogwaardig middel en bespaar hier niet op. Je wilt niet dat die prachtige bruine bank ineens grijs wordt. Door laagwaardige producten heeft brandvertragend impregneren bij sommigen wellicht een negatieve reputatie gekregen maar het is echt mogelijk om brandvertragend te impregneren zonder afbreuk te doen aan uiterlijk van meubels. Het is alleen zaak wat onderzoek hiernaar te doen. Je krijgt waar je voor betaald zoals het Nederlandse gezegde gaat. Investeer hier dus wat tijd en geld in en je hebt er verder niet veel omkijken meer naar.

bureautafel kopen

Nieuwe bureautafel kopen? Let hier op!

Een nieuwe bureautafel: eens in de zoveel tijd is het nodig. Je besteedt aardig wat tijd achter een bureau en daarom is het verstandig om van te voren goed te bedenken wat je belangrijk vindt aan een bureautafel. Lees daarom snel verder voor een aantal tips!

 

Kwaliteit

Je wil uiteraard niet een jaar na de aanschaf van je bureau een nieuwe moeten kopen. Voor een bureautafel kan je dan ook beter wat meer geld betalen. Je betaalt dan echt voor kwaliteit en zult later profijt van je investering hebben.

 

Blad

Het blad is een vrij belangrijk deel van je bureautafel. Ga je zware dingen op het bureau leggen? Houd er dan rekening mee dat je een bureau koopt met een hogere draagkracht. Ook het materiaal en de kleur zijn van belang. Sommige materialen zijn makkelijk schoon te houden en onderhoudsarm, terwijl op anderen heel snel stof te zien is en je dus sneller flink schoon moet maken.

 

Ergonomie

Een ander punt waar je zeker over na moet denken is de ergonomie. Je koopt een bureautafel om het te gebruiken en niet om er alleen naar de kijken. Het bureau moet dan ook wel fijn in gebruik zijn.

 

Wie te lang achter een bureau zit, heeft een hogere kans op klachten zoals rugklachten. Overweeg daarom eens om een in hoogte verstelbaar bureau te kopen. Zoals de naam het al zegt, is dit bureau in hoogte verstelbaar. Je kan het bureau dus zo instellen dat het de juiste hoogte heeft voor jou. Daarnaast kan je zittend en staand werken afwisselen. Dit zorgt er ook nog voor dat je lichaam actiever en geconcentreerder blijft.

 

Snelle en gratis levering

Misschien niet het eerste waar je aan denkt en ook niet het meeste belangrijke. Maar het is toch wel fijn als je bureau snel geleverd wordt. Daarnaast is een goede bureautafel wel een investering, dus als je geen extra verzendkosten hoeft te betalen is dat mooi meegenomen.

 

Bij bureaustoelexpress.nl vind je een groot aanbod bureautafels, deze worden snel en gratis geleverd. En mocht je nog een bijpassende stoel willen, dan ben je natuurlijk ook aan het juiste adres.

 

interieur meubels op maat

Nieuwe inrichting? Ga voor meubels op maat!

Is je inrichting (en dan met name je meubels) aan vervanging toe? Je zet waarschijnlijk direct koers in naar de dichtstbijzijnde woonboulervard. Gooi het eens over een andere boeg en ga voor meubels op maat! Benieuwd waarom dat zo’n goed idee is? Lees dan snel verder!

 

Al jouw wensen

Wanneer het om je woning gaat, ben je niet tevreden met minder dan je wensen. En logisch, je brengt immers veel tijd thuis door en als je thuis bent wil je je graag prettig voelen in je woning. Je meubels hebben hier veel invloed op.

 

Wanneer je niet tegenkomt wat je zoekt, ben je al snel geneigd om dan maar te kiezen wat er het dichtst in de buurt komt. Door te kiezen voor meubels op maat is dat niet meer nodig! Wanneer je gaat voor meubels op maat wordt alles precies zoals jij het in gedachten had. Je geeft je wensen door en de meubelmaker werkt het voor je uit in een creatief ontwerp. Tip: Kijk eens op Peterseninterieur.nl voor voorbeelden.

 

Persoonlijk

De meubelmaker maakt een ontwerp dat persoonlijk voor jou is gemaakt. Heb je dus ergens een vreemde hoek in je woning en weet je niet goed wat je er mee moet? Een kast op maat kan hier dan uitkomst bieden. Er wordt naar jouw wensen en naar jouw woning gekeken en hier wordt alles op aangepast.

 

Een uniek stuk

Omdat jij het meubel ontworpen hebt, is het geheel volgens jouw smaak. Nu heeft bijna niemand precies dezelfde smaak en jouw meubels zijn alleen voor jou gemaakt. Je hebt dus een uniek stuk in huis!

Je kunt er ook voor kiezen om een tafel op maat te laten maken en deze het centrale punt in de kamer te maken. Alle aandacht gaat dan uit naar jouw unieke meubel.

 

Hoge kwaliteit

Wanneer je de meubels bij laat maken, krijg je meubels van een hoge kwaliteit. De meubels gaan lang mee en worden vaak ook van duurzame materialen gemaakt, geen plastic maar hout of beton. Op deze manier heb jij een mooie inrichting en zijn je meubels ook nog eens beter voor het milieu.

 

bureau kopen

Een elektrisch zit-sta bureau: de voordelen

Het klinkt ontzettend luxueus en eigenlijk is dat het ook wel een beetje: een elektrisch zit-sta bureau. Toch zijn zit-sta bureaus bij steeds meer kantoren te vinden.

 

Dat komt omdat een zit-sta bureau sowieso veel voordelen heeft, een elektrisch zit-sta bureau heeft er nog net wat extra. Lees snel verder voor de voordelen van een zit-sta bureau.

 

Gezondheid

Zoals de naam van het bureau al zegt: je kunt erachter zitten en staan. Dit heeft veel voordelen voor je gezondheid. Te lang zitten kan namelijk zorgen voor verschillende klachten zoals rugklachten en zelfs diabetes.

 

Ook het feit dat het in hoogte verstelbaar is, is voordelig voor je gezondheid. Je kan het bureau precies afstellen op de hoogte die goed is voor jouw werkhouding. Ook wanneer je dus zit tijdens het werken, zal je een goede werkhouding hebben en geen klachten krijgen.

 

Elektrisch of handmatig

Een elektrisch zit-sta bureau is iets duurder dan een handmatig verstelbaar bureau, maar heeft ook meer voordelen.

 

Allereerst bespaart het je tijd. Aan het begin is het nog wel grappig om je bureau met een slinger handmatig omhoog te draaien, maar na meerdere keren per dag wordt het toch een stuk vervelender. Een elektrisch bureau gaat een stuk sneller op en neer.

 

Het bureau maakt geen lawaai en is netjes afgewerkt. De stille motoren zitten namelijk in de poten en ook de kabels worden hierin opgeborgen. Je hebt tijdens het werk dus geen last van kabels die in de weg zitten.

 

De Flex 3 elektrisch zit-sta bureau

De Flex 3 is zo’n elektrisch zit-sta bureau. Je kunt deze in verschillende uitvoeringen kopen. Zo zijn er alleen al 16 bladkleuren waar je uit kan kiezen. Daarnaast kan je kiezen voor een enkel bureau of een duo-bench bureau. Dit betekent dat het bureau ruimte biedt voor twee werkplekken.

 

Ook op het gebied van de hoogte zijn er meerdere mogelijkheden. Zo is het bureau in hoogte verstelbaar tussen de 65 en 125 centimeter. Verder kan je ervoor kiezen om een schakelaar te installeren die de gewenste hoogtes onthoudt. Op deze manier weet je zeker dat je op de goede hoogte aan het werk bent.

Ondervloer laminaat

Na 6 jaar geleden verhuist te zijn werd het nu dan toch echt eens tijd voor een nieuwe vloer in de woonkamer. We waren inmiddels uitgekeken op de vloerbedekking van de voorgaande bewoners en waren toe aan iets nieuws, iets met een wat stoerdere uitstraling als de vloerbedekking die wij hadden. We hebben na lang zoeken gekozen voor laminaat. Dit vonden wij beter bij onze smaak passen dan alle overige soorten vloeren. In eerste instantie dachten wij dat we klaar waren als we het laminaat uitgezocht hadden, schijn bedriegt. Onder het laminaat dient een ondervloer gelegd te worden.

Ondervloer laminaat
Wij wisten van het bestaan van een ondervloer niet af. Maar deze ondervloer is erg belangrijk voor verschillende dingen. Allereerst is een vloer, zoals deze onder de vloerbedekking uitkomt nooit mooi egaal, door bijvoorbeeld lijmresten. De ondervloer laminaat zorgt ervoor dat dit geëgaliseerd wordt en dat het laminaat lekkerder loopt en niet beschadigd of in sommige gevallen zelfs breekt. Daarnaast zorgt een laminaat ondervloer voor zowel warmte als geluidsisolatie. Dit is wel zo prettig voor de stookkosten als voor de buren!

soorten laminaat ondervloer
Wat voor soort ondervloer er nodig is hangt af van verschillende factoren. Een wat dikkere ondervloer gemaakt van PF-felt was voor ons het meest geschikt. Deze ondervloer zorgt allereerst door de dikte dat er wordt geëgaliseerd. Daarnaast zorgt deze ondervloer voor een goede geluidsisolatie en een goede warmteisolatie.
Een andere ondervloer is een folie. Dit folie werkt niet egaliserend maar zorgt wel voor een goede vochtwerende laag. Dit is bij betonnen ondervloeren, zeker bij nieuwbouw noodzakelijk. Dit zodat het vocht wat nog in het beton aanwezig is niet in het laminaat kan trekken. Dit folie zorgt, afhankelijk van de uitgezochte folie, ook voor warmte en geluidsisolatie. In plaats van folie kan er ook gekozen worden voor een ondervloer van schuim of rubber. Mocht je op een appartement of bovenwoning wonen en je wilt dat de ondervloer zorgt voor geluidsdemping, zorg dan dat de ondervloer TUV-gekeurd is. Dit zelfde geldt voor een betonnen vloer in een appartement, deze dient TNO-gekeurd te zijn.

Wat ook belangrijk is bij het uitzoeken van een ondervloer is of je vloerverwarming hebt. Bepaalde ondervloeren zijn juist wel of juist niet geschikt bij vloerverwarming.

Het leggen van een ondervloer
Bij een ondervloer is het belangrijk dat deze haaks gelegd wordt op het laminaat dat er bovenop gelegd wordt. Dit zorgt ervoor dat het laminaat egaler en steviger op de ondergrond ligt.

Het laminaat dat wij uitgezocht hebben ligt er, op de ondervloer strak en egaal in. Wij kunnen op deze manier minimaal 15 jaar weer genieten van onze mooie vloer!

 

Bron: stylishcolors.eu

decoratieve artikelen

Welke decoratieve artikelen je huis kunnen boosten

Het hoeft niet moeilijk te zijn. Je huiselijk inrichting een nieuw leven inblazen. Vergeet een aanhanger huren om al je nieuwe meubels te vervoeren. Het kan allemaal een stuk gemakkelijker en goedkoper! Slechts enkele kleine aanpassingen aan je decoratieve artikelen doet al wonderen voor je huis.

Planten
De natuur staat steeds meer centraal dus waarom ook niet wat natuur naar binnen halen? Planten zijn altijd goed. Wanneer je een paar fleurige bloemen op tafel hebt staat, ziet het er al meteen een stuk minder kaal uit. Bovendien heb je zoveel verschillende soorten bloemen en planten in zoveel verschillende kleuren dat er voor ieder wel wat wils is! Het kan je huis, terras of tuin echt een boost geven.

Kussens
Ook kussens en dekens kunnen je huis een totaal andere sfeer geven. Wanneer jij op je grijze bank een paar kleurige kussens legt, komt de hele bank tot leven. Bovendien zijn kussens multifunctioneel. Ze zijn naast mooi en een toevoeging aan je interieur ook erg comfortabel. Ook hier geldt dat er zoveel varianten zijn dat eenieder wel een kussen kan vinden dat bij hun interieur past. Niet alleen zijn er gigantisch veel kleurencombinaties mogelijk, maar je kunt bijvoorbeeld ook een leuk patroon kiezen.

Kaarsen
Dit is misschien nog wel de meest simpele decoratie van allemaal. Je zou denken dat kaarsen niet zoveel doen voor je huis, maar dat doen ze wel degelijk. Overdag kunnen kaarsen met hun kleuren en leuke vormen de boel simpelweg een beetje opleuken. Bovendien kunnen kaarsen echt overal neergezet worden. Indien je vensterbank te smal is voor een leuke plant, zou een kaarssetje een leuk alternatief zijn.

Personal touch
Vind je deze decoraties niet persoonlijk genoeg? Dan kun je natuurlijk ook je interieur een persoonlijke touch geven door meer foto’s neer te zetten. Ook hier kun je niet creatief genoeg mee zijn. Naast een fotolijstje zou je ook een leuke foto in een kussen kunnen laten verwerken of kunnen laten printen op een canvas. Heb je nou familieleden of vrienden die super creatief zijn en mooie creaties maken, zoals schilderijen? Hang ze op! Dit geeft je huis een warm gevoel en gasten hebben een reden om een beetje rond te kijken.

Dit zijn slechts een paar decoratieve ideeën die je toe kunt passen om jezelf  aanhangwagen huren te besparen. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden, maar houdt er in ieder geval rekening mee dat totale make over niet per se zo moeilijk hoeft te zijn.

 


Post navigation