Wat is beits?

Een eenvoudige definitie van houtbeits – een soort houtafwerking dat op hout gesmeerd wordt, eventueel met een kleurstof als je dit verkiest. Het verandert het houtuiterlijk en verbetert het korrelpatroon, waardoor het hout meer wordt beschermd tegen schade door regen, zon, vuil, chemicaliën, veel verkeer en vocht. Het is gemakkelijk om de vorm, het patroon en de kleur van het hout te behouden, waardoor het levendig blijft en zo goed als nieuw. Het grootste deel van de houtbeits bestaat uit gesuspendeerde of oplosbare oplosmiddelen die pigment bevatten om de houtkleur te veranderen of om de oorspronkelijke kleur te benadrukken.

 

Hoe breng je het aan?
In winkels zijn er verschillende beits verkrijgbaar zoals Trae Lyx beits en Ciranova loogbeits. Ook bestaan er verschillende houttinten, waaronder zeer lichte, semi-transparante beits tot donkere, bijna dekkende beits. Sommige kunnen lijken op natuurlijke houtkleuren zoals eiken, walnoot of pecannoten. Andere kunnen passen bij meer weelderige kleuren, waardoor ze meer opvallen in je interieur. Houtbeits geeft je na het aanbrengen natuurlijke kenmerken van het uiterlijk. Hoewel sommige houtsoorten het niet goed absorberen, kunnen andere doorweekt raken, wat het moeilijk kan maken om een ​​glad oppervlak te krijgen. Je hebt dus verschillende toepassingen op hout nodig. Je zult onder andere moeten schuren om het gewenste uiterlijk te krijgen vóór de laatste afwerking of spray. Vergeet niet dat beits het uiterlijk van het hout dramatisch en permanent veranderen. Test het altijd op een stuk hout, voordat je het op meubels aanbrengt, omdat ze een onderscheidende uitstraling hebben op verschillende houtsoorten.

 

De verschillende soorten beits
Beits zijn gemaakt van verschillende materialen, bijvoorbeeld op oliebasis, op waterbasis en op gelbasis. Als je een houtbewerker, meubelmaker of timmerman bent, moet je de houtsoort en het doel van beits voor gebruik zorgvuldig overwegen. Soms moet je enkele suspensies gebruiken voor effectief gebruik, waaronder water, alcohol, petroleumdestillaat of het eigenlijke afwerkingsmiddel.
Er zijn geavanceerdere beitsontwikkelingen geweest met een veel grotere verscheidenheid aan oplosmiddelen. Momenteel worden water- en alcoholbeits als milieuvriendelijker beschouwd dan andere typen beits, hoewel minerale alcohol, die essentieel is voor oliebeits, een beperkt verwijderingsbeleid heeft, omdat dit de watervoorziening kan verontreinigen. Het is interessant dat de reeks semi-transparante kleuren recent is ontwikkeld door beitsfabrikanten om meer kleurrijke, niet-natuurlijke kleuren te maken die door houtbewerkers worden gebruikt. Sommige beits zijn gemaakt van synthetische pigmenten, wat resulteert in een consistentere kleuring dan sommige van de pigmenten in de natuurlijke kleuren. Bovendien zijn gelbeits verdikt als een gelei, waardoor het pigment gelijkmatig gemengd blijft en de beits niet zo druppelt of spettert als een vloeibare beits.

De voordelen van een verhuislift

Je bent aan het verhuizen maar zit er niet op te wachten om 2 verdiepingen trap te lopen met zware materialen. In dat geval komt een verhuislift van pas. Met een verhuislift hoef je namelijk niet meer zelf je spullen de trap op te tillen, maar wordt dit je ontnomen door de verhuislift.

 

Wat is een verhuislift?
Een verhuislift is een gereedschap dat je helpt met verhuizen. Bij de verhuizing komt het regelmatig voor dat bepaalde materialen of voorwerpen eigenlijk te zwaar zijn om de trap op te tillen.

Omdat je geen andere mogelijkheid hebt, zet je je beste been voor en til je het toch. Dit is natuurlijk helemaal niet goed voor je gezondheid en je lichaam. Daarom is er de verhuislift uitgevonden. `

Met een verhuislift kun je alle spullen die naar een verdieping moeten op de verhuislift leggen en ze vervolgens naar boven sturen. Boven kun je dan alles van de verhuislift afpakken (meestal via het balkon of raam). Dat scheelt je natuurlijk veel traplopen.

 

Wat zijn de voordelen van een verhuislift?
Verhuizen is in de meeste gevallen een zware klus, maar niet als je ervoor kiest om een verhuislift in Breda in te schakelen. Het gebruik van een verhuislift brengt een aantal voordelen met zich mee:

Een van de grootste voordelen van het inschakelen van een verhuislift is natuurlijk dat het je ontzettend veel tijd scheelt. Je hoeft veel minder trap te lopen en je kunt veel meer spullen in een keer naar boven brengen.

Daarnaast kom je met een verhuislift veel minder vaak voor moeilijke situaties te staan. Vaak passen grote materialen net niet langs de trap en zorgt dat voor veel frustraties. Met een verhuislift heb je daar geen last meer van.

Ook is de kans op schade veel kleiner als je besluit gebruik te maken van een verhuislift. Je hebt namelijk veel minder kans dat meubels of andere materialen vallen of stoten tijdens het verhuizen.

Het gebruik van een verhuislift is ook veel veiliger en beter voor je lichaam. Je hoeft niet meer zelf de zware voorwerpen de trap op te tillen en hebt zo minder kans op blessures en valpartijen.

 

Wanneer komt een verhuislift van pas?
Een verhuislift is het beste in te schakelen als je bijvoorbeeld op de tweede of derde verdieping woont van een gebouw. Vooral als je op een verdieping woont is het tillen van meubels een zware last voor je lichaam en zorgt dat voor veel frustraties.

Daarnaast komt een verhuislift natuurlijk ook van pas als je een piano wilt verhuizen. Het is vrijwel nooit mogelijk om een piano via de trap te verhuizen in verband met de afmetingen. Vaak past een piano niet door de deur maar wel door het raam. Ook wat betreft het gewicht van een piano ben je veel beter af door een verhuislift in te schakelen.

Het mooie van een verhuislift is dat je veel voorwerpen tegelijkertijd naar boven kan verhuizen zonder dat je er zelf veel werk aan hebt. Dat maakt verhuizen met een verhuislift een goed idee.

 

Bron: aannemersspot.nl

Eigenschappen van een latex matras

Latex matrassen zijn gemaakt van speciale materialen, waardoor ze zich onderscheiden van elke andere matras. Ze zijn ontworpen om een comfortabele nachtrust, superieure ondersteuning en rustgevende drukpuntverlichting te bieden. De meeste hebben een standaarddikte en stevigheid, maar ze kunnen ook volledig worden aangepast voor alle soorten slapers: rug, zijkant en buik.

 

Het gebruikte materiaal
Er zijn verschillende eigenschappen die de matras maken tot wat het is. De latex matraslaag kan van natuurlijk latexschuim gemaakt zijn, van rubbersap van bomen of een combinatie van synthetische gemengde latexschuimmaterialen. De basislaag van een latexmatras heeft een binnenvering, individueel verpakte pocketrollen of dicht polyschuim, waardoor het steviger aanvoelt en een lichte veerkracht krijgt. De hoes van een latexmatras is meestal gemaakt van biologisch katoen of een mengsel van biologisch katoen in verschillende hardheidsniveaus. De uitkomst is een zeer sterke, comfortabele matras voor 100% slaaptevredenheid.
Het belangrijkste kenmerk van een latexmatras is het gebruikte materiaal. Ze omvatten natuurlijke materialen, synthetisch en gemengd. Met natuurlijk materiaal is er rubberwinning uit boomplanten nodig, wat duurder is dan gemengd of synthetisch. Latex, gemaakt van natuurlijk rubber, is duurzamer dan een synthetische matras. Synthetische matrassen zijn gemaakt van ingrediënten op basis van aardolie. Voordat je iets koopt, moet je het etiket goed bekijken om jezelf ervan te verzekeren dat je het materiaal koopt dat bij je past.

 

Dunlop en Talalay-proces
Een andere eigenschap van deze matras omvat de processen van het vervaardigen van een latexmatras. Het eerste is bekend als dunlop en het tweede wordt talalay genoemd. Bij dunlop-processen wordt het rubbermateriaal waarvan latexbedden zijn gemaakt, vermengd tot schuim. Het schuim wordt vervolgens in een mal gegoten en verwarmd om de textuur in een andere vorm en ontwerp te zetten. Het Talalay-proces gaat nog een paar stappen verder dan het Dunlop-proces, waardoor het prijskaartje ook wat groter wordt. In deze processen wordt het schuim omgezet in een modder die in een vacuüm verzegelde kamer wordt gegoten. Dit zorgt voor meer controle over de stevigheid en textuur van het materiaal. Het schuim wordt ook snel ingevroren om te voorkomen dat het schuim hard wordt. Beide processen creëren een latexmatras.
Latexmatrassen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door hun stevigheid. Het verschil tussen dunlop- en talalay-processen is dat het Dunlop-proces doorgaans een stevigere matras tot resultaat heeft dan het Talalay-proces. Hierdoor is de matras in verschillende niveaus van stevigheid te koop. Hoewel het moeilijk kan zijn om de juiste matras te kiezen, kan het label je een identificatie geven. Selecteer welk materiaal je verkiest en het niveau van stevigheid.

 

Bron: 123vrijwonen.nl

Wat is de beste verwarming voor mijn huis?

Als je op zoek gaat naar een duurzame manier om jouw huis te kunnen verwarmen, dan heb je daarvoor verschillende mogelijkheden. Duurzaam verwarmen betekent dat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt voor het verwarmen van de woning. Hoe je dat het beste kan doen en welke mogelijkheden er zijn, lees je in dit artikel. Traditioneel gezien worden veel woningen gestookt met gas of soms zelfs nog met een houtkachel of open haard. Deze manieren van verwarmen kosten vaak onnodig veel energie en zijn ook slecht voor het milieu. Duurzaam verwarmen draagt bij aan een beter milieu en ook aan het omlaag brengen van de energierekening.

Ga op onderzoek

Om te ontdekken welke manier van verwarmen het beste past bij jouw behoeften, leefstijl en woning, moet je op onderzoek uitgaan. Vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van verwarmen en kijk op welke manier je het minst energie kunt verbruiken en de woning toch goed kunt verwarmen. Efficiëntie speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Hoe efficiënter de methode van verwarmen is, hoe minder energie het kost om deze in te zetten. Denk ook aan de isolatie van de woning zodat je ervoor kunt zorgen dat de warmte goed binnen kan blijven in de winter.

Verschillende soorten verwarming

Naast de op gas gestookte centrale verwarming en houtkachels zijn er verschillende andere manieren van verwarmen mogelijk. Door gebruik te maken van vloerverwarming kun je het huis op een efficiënte manier verwarmen. Het is nog wel zo dat vloerverwarming over het algemeen gebruik maakt van gas. Een nieuwe manier van vloerverwarming maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van elektrische vloerverwarming. Op die manier verbruik je geen gas, maar wel elektriciteit. Zie hier bijvoorbeeld meer voor- en nadelen van vloerverwarming. Een warmtepomp is ook een mogelijkheid om een huis of een grote ruimte mee te verwarmen. Hiermee kun je ook het water in huis verwarmen.

Pelletkachel

Een andere, zeer efficiënte manier, van verwarmen is door middel van een pelletkachel. Dat is een kachel waarin pelletkorrels gemaakt van samengeperst hout en snippers worden verbrand. Deze manier van verwarmen maakt het ook mogelijk om het hele huis warm te krijgen. Je kunt een pelletkachel namelijk laten aansluiten op de centrale verwarming of door middel van ventilatiekanalen andere ruimtes in huis verwarmen. In tegenstelling tot het verbranden van houtblokken wordt er ook nog eens 95 procent minder fijnstof uitgestoten bij de verbranding waardoor het een zeer schone manier van verwarmen is. Hier lees je over de voordelen van een pelletkachel in huis.

Een dakkapel op een Franse kap

Een mansardedak of een Franse kap wil niets anders zeggen dan een gebroken dak. Er zijn veel mensen die een Mansardedak (Franse kap) mooi vinden. Toch vragen ze zich af of het mogelijk is om op een dergelijke woning met een Mansardedak (Franse kap) een dakkapel gebouwd kan worden. Daarop kan gewoon “ja” op worden geantwoord. Het maken van een dakkapel met zo’n constructie is ideaal. Bij een woning met een mansardedak (Franse kap) heeft de dakconstructie een steile onderzijde. Door deze constructie van het dak is er heel wat extra leefruimte wanneer er een dakkapel op wordt gebouwd. Ondanks dat je met het Mansardedak extra leefruimte hebt, kun je toch op een punt komen dat je een extra kamer nodig hebt. Dan kun je in eerste instantie denken aan een uitbouw van je woning. Wanneer je de werkzaamheden en kosten op een rijtje zet, kom je er als nel achter dat het maken van een uitbouw kostbaar is en veel tijd vergt. Het is goedkoper en sneller te realiseren om een dakkapel te bouwen. Ook daarbij krijg je extra loopruimte en kun je een kamer realiseren op de zolderverdieping.

Een mansardedak
Een mansardedak is ontstaan als een variant van een normaal puntdak. Het dak heeft gebroken vlakken. Ze bezitten een naar buiten knikkend karakter. Het onderste deel van het dak is veel steiler dan het bovenste deel. Een mansardedak (Franse kap) leent zich uitstekend voor een realiseren van een dakkapel. Er kunnen bij een mansardedak meerdere soorten dakkapellen worden gebouwd. Het is mogelijk om een dakkapel te maken met een plat dak, maar ook met een schuin dak.

De plaats van de dakkapel
Een dakkapel kun je niet op iedere plaats op het mansardedak plaatsen. Je kunt niet altijd de dakkapel boven de knik van het dak plaatsen. Om deze reden kan een dergelijke dakkapel een struikelblok zijn voor een handige doe-het-zelver. Hij zal niets liever doen dan een dakkapel op een dak met een Franse kap zelf maken. Het is in veel gevallen moeilijk om precies de plaats te kunnen bepalen waar een dakkapel mag komen, als je geen vakman bent. Wil je het toch zelf doen, maar weet je het niet zeker waar en hoe hij geplaatst kan worden, neem dan eerst contact op met een expert. Een expert kun je vertellen waar je allemaal op moet letten bij het bouwen van de dakkapel. De werkzaamheden kun je beter aan een aannemer overlaten. Hij weet wat hij kan en mag doen om de dakkapel te bouwen. Zo kun je problemen achteraf voorkomen.

De voordelen van een dakkapel op een woning met een Franse kap
Er zijn ook altijd woningeigenaars die een dakkapel plaatsen voor de uitstraling van de woning en hoewel dat vaak het geval is, zijn het toch vooral de praktische voordelen om een dakkapel te plaatsen. Door het opnemen van een dakkapel krijg je meer licht op de zolder binnen. Daarnaast krijg je een behoorlijke extra leefruimte tot je beschikking. Ook zal de woning in waarde stijgen.

De kosten van een dakkapel op een woning met een Franse kap
Veel mensen denken dat een dakkapel op een dak met een Franse kap duurder is dan een standaard dakkapel. Dat is echter niet waar. Een dakkapel kan gewoon gemaakt worden als een standaard dakkapel. Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt en ook diverse constructies horen tot de mogelijkheden. Een prefab dakkapel voor een Franse kap kun je ook laten plaatsen. Laat je een dakkapel op een dak met een Franse kap door een aannemer bouwen, laat dan eerst een offerte maken. Wanneer hij geplaatst is, kun je genieten van de extra woonruimte.

 

Bron: 123vrijwonen.nl

Je interieur verbeteren met glazen deuren

Is je interieur toe aan een opknapbeurt of wil je gewoon een nieuwe eyecatcher in je woning plaatsen? Dan kun je kiezen voor een glazen deur. Dit type deur past niet alleen in een klassieke of moderne woning, maar gaat ook perfect op in een industrieel interieur. Daarnaast oogt het heel ruimtelijk en kan het zorgen voor extra licht in je interieur. Ben je van plan om binnenkort een glazen deur te plaatsen en ben je op zoek naar meer informatie? Hier lees je meer over de mogelijkheden die het plaatsen van glazen deuren hebben in je interieur.

Verschillende glazen deuren

Allereerst is het goed om te weten dat er veel verschillende soorten glazen deuren zijn. Zo zijn er zwaaideuren, pendeldeuren of schuifdeuren. Afhankelijk van je smaak en sfeer in de woning zal het ene type deur waarschijnlijk beter passen. Zo zorgt een pendeldeur voor een elegante uitstraling in een moderne ruimte, terwijl een schuifdeur goed gecombineerd kan worden met staal in een industriële inrichting. Ook kun je kiezen voor een dubbele glazen deur, waarmee de mogelijkheid ontstaat om verschillende ruimtes in elkaar over te laten vloeien en een geheel te vormen.

Ook meerdere soorten glas

Niet alleen kun je variëren in het type deur dat je kiest, maar ook zijn er mogelijkheden in de soort glas dat gebruikt wordt. De meeste glazen deuren worden gemaakt van gehard glas, voornamelijk vanwege de veiligheid van dit type glas. Verder is het ook de optie om te kiezen voor gelaagd glas, gezuurd glas of gezandstraald glas.

Waarom kiezen voor een glazen deur?

Afhankelijk van je eigen wensen en de uitstraling van je interieur, kun je dus verschillende soorten glazen deuren kiezen om je woning een nieuwe look te geven. Niet alleen geven glazen deuren veel ruimte, maar een ander voordeel is ook dat je de deuren in elke gewenste ruimte kunt plaatsen zonder dat er een standaard kozijn voor nodig is. Door te kiezen voor glas op maat is het plaatsen van een glazen deur in vrijwel ieder interieur een mogelijkheid. Glazen deuren bieden tevens veel transparantie, geven veel lichtinval en zorgen ervoor dat je huis helderder aanvoelt. Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Zie hier meer voordelen van glazen deuren.

Als je van plan bent om dit type deur aan te gaan schaffen, wil je natuurlijk wel weten wat het prijskaartje hiervan zal zijn. Dit is sterk afhankelijk van het type deur en het glas dat wordt gekozen. Gemiddeld zal je voor een glazen binnendeur al snel tussen de €600 en €1200 kwijt zijn.

 

Woning landelijk inrichten

Je woning landelijk inrichten zorgt voor rust en ontspanning in de drukke wereld. Niets is gezelliger dan thuis komen na een werkdag om tot rust te komen in een sfeervol interieur. Zo kan je de rush tijdens de dag even vergeten en genieten van thuis te zijn.

Tips landelijk inrichten

Pasteltinten en aardetinten

Pasteltinten en lichte kleuren zijn een must bij woonlandelijk inrichten. Belangrijk is dat deze kleuren ook de kamers lichter maken en groter lijken. Aardetinten passen dan weer perfect in combinatie met een strakke verlichting. Stem de kleuren in je woning op elkaar af zodat ze niet vloeken of chaos creëren in je hoofd.

Houten vloer en houten meubels

Houten meubels horen ook thuis in deze landelijke stijl. Hout brengt warmte en sfeer in je woonkamer.

Veel natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gebruiken is ook belangrijk in deze stijl. Wollen tapijten bieden gezelligheid. Net zoals een aantal planten niet mogen ontbreken om het buitengevoel te creëren.

Sfeervolle decoratie

Rieten manden en grote koffers horen thuis in deze stijl. Net als veel kussens in de zetel of een warme plaid in de zetel smeken om gebruikt te worden. Foto’s mogen ook niet ontbreken en liefst in een houten kader geplaatst. Kaarsen en sfeerverlichting maken het plaatje compleet.

Woning landelijk inrichten is minimalistisch inrichten

Landelijk is ook minimalistisch. Weinig meubels die men gebruikt of enkel meubels die men echt nodig heeft. Grote meubels zijn ook een troef en tevens een blikvanger. Net zoals een poef ook kan gebruikt worden als extra zitplaats. Geen overtollige meubels en een minimum aan accessoires zijn pluspunten. Regelmatig de rommel opruimen brengt nadien ook opnieuw de nodige rust.

 

Inspiratie voor een nieuwe keuken

Heb je het gevoel dat het eindelijk toch wel eens tijd is geworden voor een nieuwe keuken? Af en toe kan dit zeker. Natuurlijk moet je hiervoor ook al goed weten wat je anders wilt deze keer. Voor de ene is dit al zeer lang duidelijk, voor de andere iets minder en is deze persoon op zoek naar wat keukeninspiratie. Welke tips kunnen we alvast meegeven?

Enkele zaken waarmee je rekening zou kunnen houden bij een nieuwe keuken

  • Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe keuken, dan kan je zeer veel op internet terugvinden. Denk maar aan foto’s van keukens en indeling, hoe te versieren enzovoort. Dit kan je zeker verder op weg helpen hiermee.
  • Vaak is het voor mensen toch niet helemaal duidelijk hoe zo’n keuken er zou uitzien bij hen thuis. Er bestaan tegenwoordig ook bedrijven, firma’s die een website aanbieden waarop je je keuken in 3D kan bekijken. Dit geeft al meer een realistisch beeld voor jou en kan je zeker helpen in het opdoen van inspiratie voor een nieuwe keuken.
  • Wat zeker ook kan helpen als inspiratie voor een nieuwe keuken is het klassieke systeem: kijk in de boekjes die de aanbieders je opsturen, of ga gerust eens naar de winkels gaan kijken hoe dit er eigenlijk uitziet in het echt. Ook dit kan een heuse steun zijn in inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken.
  • Wat hierbij uiteraard heel belangrijk is, is de vraag of je dit zelf allemaal doet of je dit laat doen door professionals. Laat je dit doen, vraag dan verschillende offertes op bij de verschillende aanbieders. Zo vermijd je te veel te betalen. Wil je toch (een deel) zelf aan de slag gaan? Bekijk dan goed welke materialen je hiervoor nodig hebt en bekijk of je deze eventueel niet in de soldenperiode kan aankopen, aangezien je dit heel wat geld zou kunnen doen besparen.

Wat kan een verkoopmakelaar voor je doen?

Als je jouw woning gaat verkopen, kan je dit natuurlijk zelf doen, maar vaak is dat toch niet zo verstandig. Het is slimmer om makelaar Klundert in te schakelen. Mensen kiezen er vaak voor om een woning zelf te verkopen, omdat zij dan denken geld te besparen. Natuurlijk betaal je dan geen makelaarskosten, maar vaak duurt het veel langer voordat jij jouw woning verkocht hebt en al die tijd lopen jouw hypotheeklasten gewoon door. Hier kan jij op besparen als jij een verkoopmakelaar in de arm neemt. Daarnaast neemt de verkoopmakelaar veel taken van jou uit handen en dat is ook erg prettig.

Goede foto’s
Als jij een verkoopmakelaar uitgekozen hebt, zal hij of zij beginnen met het maken van goede foto’s. Dit is erg belangrijk, want als de foto’s niet goed zijn, zullen er geen of minder mensen geïnteresseerd zijn in een bezichtiging en dan wordt jouw huis dus niet of minder snel verkocht. Goede foto’s zijn dus cruciaal! De foto’s worden op internet geplaatst en ook gebruikt voor de brochure van jouw woning. De makelaar schrijft een wervende en informatieve tekst over jouw woning.

Bezichtigingen
Als er geïnteresseerden zijn die jouw woning willen bezichtigen, zal de makelaar dat altijd ruim van tevoren aan jou doorgeven. Jij kunt er dan voor zorgen dat jouw huis opgeruimd en schoon is. Het is belangrijk dat jouw woning opgeruimd is, want dan lijkt deze groter. De verkoopmakelaar zal de mensen door jouw woning rondleiden en hen het een en ander vertellen over de woning. Na de bezichtiging zal hij jou informeren over hoe deze bezichtiging is gegaan. Vaak kan de makelaar ook al wel inschatten of jullie meer kunnen verwachten van deze mensen of niet. Als er na een bezichtiging een bod volgt, communiceert de verkoopmakelaar dit zo snel mogelijk met jou. Samen met jou bepaalt hij dan de strategie. Een eventueel tegenbod zal de makelaar namens jou uitbrengen. Komt er dan weer een tegenbod, dan zal hij of zij dat weer met jou bespreken. Net zo lang tot jullie overeenstemming bereiken.

Papierwinkel
Als jullie een verkoopprijs zijn overeengekomen, dan moet alles nog vastgelegd worden. De verkoopmakelaar zal de complete papierwinkel in orde maken. Zowel de verkopende als aankopende partij zullen moeten tekenen bij de makelaar. Als dit gedaan is, mag de aankopende makelaar een notaris uitkiezen. Daarna zorgt de verkoopmakelaar dat alle stukken naar de notaris gaan.

Dag van overdracht
Op de dag van de overdracht van de woning, zal de verkoopmakelaar nog een rondje door het huis maken met de kopers. Zo kunnen zij zien of het huis in de juiste staat is achter gelaten en of eventuele spullen die zij overgenomen hebben ook daadwerkelijk nog aanwezig zijn in het huis. Als alles akkoord is, gaan jullie naar de notaris. De verkoopmakelaar is daar vaak ook bij aanwezig. Als alles getekend is bij de notaris, is het huis officieel verkocht.

 

Bron: stylishcolors.eu

 

raamsloten

Beveilig jouw huis met raamsloten

Het is bekend dat meer dan de helft van de inbraken, die zich in Nederland voordoen, door een ingeslagen raam plaatsvindt. De inbreker breekt ofwel het raam en steekt zijn arm naar binnen waardoor het raam kan worden geopend of klimt simpelweg door een onbeveiligd raam te forceren naar binnen. Dus hoe kun je jezelf hiertegen beschermen?

 

Eén van de gemakkelijkste manieren is om een raamslot te plaatsen. Raamsloten kosten niet veel geld en als je ze installeert, heeft de inbreker alleen de mogelijkheid om het raam in te slaan, wat genoeg lawaai kan veroorzaken om de aandacht van de buren te trekken of het opgeven en naar een ander huis gaan, dat minder goed beveiligd is.

De keuze van de raamsloten, die je moet kopen, hangt af van het betreffende raam.

 

Moderne units met dubbel glas hebben al sloten. Maar voor oudere ramen zoals die met scharnieren in een houten frame of ramen die worden omgeven door een metalen frame, moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van het slot. Eén van de belangrijkste overwegingen is of het raam vaak wordt gebruikt. Als dit het geval is, is er altijd de mogelijkheid dat het een zwak punt in de beveiliging van jouw huis zal zijn omdat er altijd de mogelijkheid is dat je vergeet het vaak gebruikte raam te vergrendelen. Als dit het geval is, kun je overwegen er een te kopen die automatisch wordt vergrendeld bij het sluiten, waardoor de mogelijkheid wordt uitgesloten dat deze onbeveiligd is.

 

Het aantal sloten dat moet worden ingezet, is afhankelijk van de grootte van het raam. Voor een bovenlicht of een klein raam is één slot prima, voor grotere ramen moet je overwegen meer dan één slot te gebruiken.

 

Oplegsloten bieden minder veiligheid dan een ingebouwd slot omdat de efficiëntie van oplegslot afhangt van de stevigheid van het frame zelf. Helaas is het aanbrengen van een ingebouwd slot geen eenvoudig proces en moet er een gat worden geboord om de bout te kunnen bevestigen.

 

Voor metalen kozijnen zijn er de cockspur- (raamboompje) en integrale sloten beschikbaar. Een cockspur-slot schuift omhoog om het raam te beveiligen. Er is een kozijnslot op de vleugel aangebracht en deze heeft een pal die met de rand in het kozijn vastzit. Een integraal kozijnslot is speciaal ontworpen om de vleugel in het kozijn te laten passen.

 

Voor meer informatie over raamsloten, bezoek onze website: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer


Post navigation