Hoe wordt Solid Surface geproduceerd?

Solid Surface is een oppervlaktemateriaal met veel bijzondere eigenschappen. De toepassingen van dit product zijn dan ook eindeloos. Het is mogelijk om dit materiaal te gebruiken in keukens, badkamers en andere ruimtes waar bijvoorbeeld vocht komt kijken. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van Solid Surface in bedrijven als ziekenhuizen, scholen, restaurants en andere bedrijven. De eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal goed schoongehouden kan worden, makkelijk te plaatsen is, bijna niet kan beschadigen en niet poreus is. Zeer interessant natuurlijk, maar hoe wordt het materiaal gemaakt?

Productie

Solid Surface wordt gemaakt door een mix van verschillende componenten samen te voegen. Door de werkwijze van de producent is het dan ook mogelijk om nagenoeg elke bestelling op maat te maken. De mix die gemaakt wordt voor de productie van het materiaal bestaat uit een combinatie van polyesterhars en bauxietpoeder. Om voor een specifieke kleur te zorgen wordt er ook een kleurstof in elke gewenste kleur toegevoegd. Deze ingrediënten worden elkaar gemengd en vervolgens verhit tot een bepaalde temperatuur. De basis voor Solid Surface is nu gemaakt.

Verwerking

Het is nu belangrijk dat het halffabricaat zo verwerkt wordt tot een eindproduct. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. De substantie kan in een mal worden geïnjecteerd zodat er een bepaalde vorm uit tevoorschijn komt. Dit kan allemaal op maat en volgens de wensen van de klant. Het is ook mogelijk om Solid Surface in platen te produceren zodat dit later kan worden verwerkt. Verder zijn er mogelijkheden tot het maken van blokken, bladen en andere vormen die in elke maat besteld kunnen worden. Als het materiaal verwerkt is moet het vervolgens uitharden. Dan kan het op maat worden gesneden en kunnen eventueel verschillende delen worden samengevoegd. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van een speciale lijm die ervoor zorgt dat de gelijmde delen als één geheel samenkomen zonder naden.

Plaatsen

Als deze verwerking helemaal klaar is, dan kan het materiaal naar de klant voor de plaatsing. Afhankelijk van de vorm en de eigenschappen kan het worden verwerkt in bijvoorbeeld een keuken of een badkamer. Doordat het materiaal bestand is tegen krassen, chemische stoffen en goed schoon te houden is, wordt het ook veel toegepast in bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en de horeca. Het product wordt dan ook door professionals geïnstalleerd. Zo kan het zijn dat er ter plaatse nog aanpassingen moeten worden gedaan in de vorm van het op maat zagen van materiaal of bijwerken van het product. Met Solid Surface kun je jarenlang genieten van de beste kwaliteit op het gebied van oppervlaktematerialen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat er allemaal mogelijk is met dit product? Lees meer op de website van Marlan.com en laat je inspireren.