Je interieur verbeteren met glazen deuren

Is je interieur toe aan een opknapbeurt of wil je gewoon een nieuwe eyecatcher in je woning plaatsen? Dan kun je kiezen voor een glazen deur. Dit type deur past niet alleen in een klassieke of moderne woning, maar gaat ook perfect op in een industrieel interieur. Daarnaast oogt het heel ruimtelijk en kan het zorgen voor extra licht in je interieur. Ben je van plan om binnenkort een glazen deur te plaatsen en ben je op zoek naar meer informatie? Hier lees je meer over de mogelijkheden die het plaatsen van glazen deuren hebben in je interieur.

Verschillende glazen deuren

Allereerst is het goed om te weten dat er veel verschillende soorten glazen deuren zijn. Zo zijn er zwaaideuren, pendeldeuren of schuifdeuren. Afhankelijk van je smaak en sfeer in de woning zal het ene type deur waarschijnlijk beter passen. Zo zorgt een pendeldeur voor een elegante uitstraling in een moderne ruimte, terwijl een schuifdeur goed gecombineerd kan worden met staal in een industriële inrichting. Ook kun je kiezen voor een dubbele glazen deur, waarmee de mogelijkheid ontstaat om verschillende ruimtes in elkaar over te laten vloeien en een geheel te vormen.

Ook meerdere soorten glas

Niet alleen kun je variëren in het type deur dat je kiest, maar ook zijn er mogelijkheden in de soort glas dat gebruikt wordt. De meeste glazen deuren worden gemaakt van gehard glas, voornamelijk vanwege de veiligheid van dit type glas. Verder is het ook de optie om te kiezen voor gelaagd glas, gezuurd glas of gezandstraald glas.

Waarom kiezen voor een glazen deur?

Afhankelijk van je eigen wensen en de uitstraling van je interieur, kun je dus verschillende soorten glazen deuren kiezen om je woning een nieuwe look te geven. Niet alleen geven glazen deuren veel ruimte, maar een ander voordeel is ook dat je de deuren in elke gewenste ruimte kunt plaatsen zonder dat er een standaard kozijn voor nodig is. Door te kiezen voor glas op maat is het plaatsen van een glazen deur in vrijwel ieder interieur een mogelijkheid. Glazen deuren bieden tevens veel transparantie, geven veel lichtinval en zorgen ervoor dat je huis helderder aanvoelt. Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Zie hier meer voordelen van glazen deuren.

Als je van plan bent om dit type deur aan te gaan schaffen, wil je natuurlijk wel weten wat het prijskaartje hiervan zal zijn. Dit is sterk afhankelijk van het type deur en het glas dat wordt gekozen. Gemiddeld zal je voor een glazen binnendeur al snel tussen de €600 en €1200 kwijt zijn.